FeaturedKIBRIS

Almanya Türkiye’yle ilgili kararın uygulanmasını destekleyecek

Almanya’nın, Avrupa Konseyi’nin Türkiye ile ilgili kararlarının uygulanmasının garanti altına alınması için inisiyatifler üstleneceği belirtildi.

Politis ve diğer gazeteler, Kıbrıs’ın güneyinde bulunan Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer ile Kıbrıs Cumhuriyeti Savunma Bakanı Savvas Angelidis arasında dün gerçekleştirilen görüşmeye yer verdi.

Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer’in Kıbrıs Cumhuriyeti’ne destek belirttiği görüşmede, iki ülke arasında, savunma ve güvenlik alanındaki işbirliğinin geliştirilmesi konusunda da görüş alış verişinde bulunulduğu belirtildi.

Gazete, Angelids’in, Alman mevkidaşına, Kıbrıs Cumhuriyeti Münhasır Ekonomik Bölgesi içerisindeki, Doğu Akdeniz ve Türkiye’nin bölgedeki faaliyetleri konusunda bilgi verdiğini yazdı.

Habere göre, Rum ve Alman Savunma Bakanları, PESCO düzeyinde işbirliğinin geliştirilmesi konusunu da ele aldı.

Angelidis, görüşmede Alman Savunma Bakanı’na, Türkiye’nin Alman “Leopard” tanklarını Kıbrıs’ın kuzeyine taşınması konusunda yeniden bilgi verdi.

Angelidis görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, Alman mevkidaşının, Avrupa Konseyi’nin, Türkiye’ye ilişkin kararlarının hayata geçirilmesinin garanti altına alınması amacıyla inisayitifler üstleneceğini dile getirdi.

Fileleftheros gazetesine göre Rum ve Almanya Savunma Bakanları, PESCO çerçevesinde iki ülke arasındaki işbirliğini ele alırken, “Network of logistic Hubs in Europe and support to operation” ve “Military Mobilitiy” programlarına da ağırlık verildi.

ALMANYA İLE TATBİKAT

Gazete, aynı haberin içerisinde, Kıbrıs Cumhuriyeti ve Almanya uçuş ve yüzer unsurlarının dahil olacağı arama-kurtarma tatbikatının, bu sabah, Limasol-Larnaka arasındaki,  Kıbrıs’ın güneyindeki deniz bölgesinde icra edileceğini yazdı.

Habere göre, tatbikat, Alman Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer tarafından da izlenecek.

Kıbrıs Cumhuriyeti Savunma Bakanı Angelidis yaptığı açıklamada,  arama-kurtarma alanındaki faaliyetlerine ilişkin olarak tüm ülkelerin Kıbrıs Cumhuriyeti’ne “liyakat belgesi” verdiğini söyledi.

Angelidis, gerek kurtarma ve araştırma sisteminin bütününün, gerekse merkezin bütünsel organizasyonundan gurur duyduğunu belirtti.

(TAK)


Benzer Haberler

BRT Hayvanseverler Derneği 1. Genel Kurulu yapıldı

TAK

Hırsızlık çetesinin çaldığı bazı emareler halen bulunamadı!

Voice Kıbrıs Haber

Baf’ta polislerin otellere “komando baskınları” yapmasına tepki

TAK

Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler Fed’in faiz kararına çevrildi

AA

Akşener’den İYİ Parti kurultayında “veda” konuşması

BBC Türkçe

Uzmanından “endokrin bozucu kimyasallar” uyarısı

AA