DÜNYA

“Almanlar 15 Haziran’a kadar seyahat edemeyecekler”

Alman hükümeti koronavirüs pandemisi nedeniyle getirdiği, dünyanın tamamı için geçerli olan seyahat uyarısını 14 Haziran’a kadar uzatma kararı aldı. Dışişleri Bakanı Maas, Almanlara “gönül rahatlığıyla seyahat etmeyi” tavsiye edemeyeceklerini söyledi.

Söz konusu karar, bakanlar kurulu toplantısında  alındı. Eyaletlerdeki yaz tatillerini ilgilendiren kararın ise 14 Haziran’dan sonra alınacağı bildirildi.

Dışişleri Bakanı Heiko Maas, kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada, hükümet olarak “gönül rahatlığıyla seyahat edilmesini” tavsiye edemeyeceklerini söyledi. Yaz tatili sezonu için de bir öngörüde bulunmamayı tercih eden Maas, seyahat uyarısının 14 Haziran’dan sonra kaldırılıp kaldırılamayacağının belirsiz olduğunu kaydetti. Maas, Almanya içi seyahat özgürlüğü konusundaysa hükümetin 6 Mayıs’ta eyalet başbakanlarıyla görüşeceği bilgisini aktardı.

“ÜLKE İÇİNDE TATİLE HAZIRLANIN”

Alman hükümetinin turizm sorumlusu Thomas Bareiß da, yakın gelecekte uzak yerlere seyahat etmenin mümkün olmayacağını düşündüğünü belirterek “Uzak mesafeli seyahatler belli ki öngörülebilir zaman diliminde gerçekleşemeyecek“ diye konuştu.

Bareiß, “Ancak sağlık durumunun imkan tanıması durumunda seyahat kısıtlamalarından adım adım geri dönülebilmesini ve en azından Avrupa’da hızlı bir biçimde yeniden seyahat etmeye başlayacağımızı umuyoruz. Ama bu süreç oldukça yavaş biçimde ilerliyor. Bu yıl ülke için tatilin ağırlıkta olacağını düşünüyorum” dedi.

Koronavirüs salgını kapsamında getirilen kısıtlamalar nedeniyle iflasın eşiğine gelen Alman turizm sektörü, hükümetin kararına eleştirel yaklaşıyor.

(DW)


Benzer Haberler

ABD’yi hortum vurdu: 10 bin hane elektriksiz kaldı

TRT

Bangladeş’te son 76 yılın en uzun süreli sıcak dalgası etkili oluyor

AA

Japonya’da şiddetli deprem!

AA

Eski IMF Başkanı Rato için 63 yıl hapis ve 42,4 milyon avro para cezası istendi

AA

ABD’de Republic First Bank kapatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Savaşan, “Health Tourism Expo-Bakü” açılışında KKTC’yi temsilen konuşma yaptı

Voice Kıbrıs Haber