FeaturedKIBRIS

Alman Dili Haftaları için basın toplantısı düzenlendi

Avusturya, Almanya ve İsviçre Elçilikleri ve Goethe Enstitüsü Kıbrıs, 19 Ekim – 1 Aralık 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek olan ve 19 Ekim – 1 Aralık 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek olan “Alman Dili 2019 Haftaları” konulu bir basın toplantısı düzenledi.

Avusturya, Almanya ve İsviçre Büyükelçilikleri ile Goethe Enstitüsü Kıbrıs bu yılki Alman Dili Haftaları etkinliklerini Lefkoşa Faneromeni Meydanı’nda 20 Ekim 2019 tarihinde 10.00 – 14.00 saatleri arasında düzenlenecek olan açık hava sokak festivali ile başlatıyor.

Açılış etkinliğinde, Windcraft Grubu tarafından sunulacak müzik ve beatbox performansları olacaktır. Ziyaretçiler her üç Alman dili konuşan ülkeye özel değişik tatlar deneyebilecek ve aynı zamanda İsviçre’nin en eski milli sporu olan ‘Bayrak Fırlatma’yı göreceklerdir.

20 Ekim’de başlayacak ve 1 Aralık tarihinde sona erecek olan 2019 Alman Dili Haftaları boyunca Alman diliyle ve Almanca konuşan ülkelerin kültürleriyle alakalı çeşitli değişik etkinlikler düzenlenecektir. Bu yılki etkinliklerden bazıları İki Toplumlu Kıbrıs Oda Orkestrası bünyesinde oluşturulan ‘Trios’ tarafından Beethoven (Almanya), Schubert (Avusturya) ve Raff (İsviçre) eserlerinin sunulması, Berlin Duvarı’nın yıkılmasının 30. yıl dönümü olması sebebiyle film gösterimleri, sunumlar ve tartışmalar ile Almanya Film Festivali olan Berlinale 2019’da seçilen yılın en iyi Almanca filmlerinin gösterimleri olacaktır.

2019 Alman Dili Haftaları Etkinlik takvimi ektedir. Daha fazla program detayı için Facebook sayfamızı ziyaret edebilir (www.facebook.com/CypWddS).


Benzer Haberler

AÖA Yasa Tasarısı Genel Kurul’a sevk edildi

TAK

KTÖS’ten Meclis’e iki çalışma raporu

TAK

Özdenefe “Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ülke dışında bulunması hukukla ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor”

TAK

Döviz piyasalarındaki sakin seyir sürüyor

Voice Kıbrıs Haber

XVII. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı pazar günü yapılıyor

TAK

Çeler “Çocuklar arasında ciddi bir sınıf ayrımı var”

Voice Kıbrıs Haber