FeaturedKIBRIS

“Aliyev’in açıklamaları konusunda sert girişim”

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) bayrağının ülkesindeki etkinliklerde dalgalanması gerektiği ve dalgalanacağı açıklaması Güney Kıbrıs’ta tepkiyle karşılandı. Kıbrıs Rum yönetimi Azerbaycan tarafından tanınmadığı için “girişimlerini” AB ve Türk Devletleri Teşkilâtı (TDT) üyesi ülkeler üzerinden gerçekleştirdi.

Alithia’nın haberine göre Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis İlham Aliyev’in KKTC bayrağıyla ilgili açıklaması konusunda AB ve TDT üyesi ülkeler nezdinde “sert girişimlerde” bulunduklarını, çünkü Azerbaycan ile aralarında diplomatik ilişki bulunmadığını söyledi. Hristodulidis “AB sadece bu vakada değil, aynı ülkenin önceki benzer davranışlarında da sert girişimlerde bulundu” ifadesini kullandı.

Rum Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in açıklamalarını, “BM Güvenlik Konseyi’nin Kıbrıs’la ilgili 541 (1983) ve 550 (1984) sayılı kararlarına saygısızlık” olarak nitelediği yazılı bir açıklama yaptı.

Bakanlık Sözcüsü Theodoros Gotsis ise KıbrısHaber Ajansı’na yaptığı açıklamada “Dışişleri Bakanlığımız tepki gösterdi ve bu davranışı kınamak, yoğun hoşnutsuzluğumuzu Azeri hükümetine iletmek ve gelecekteki benzer eylemleri önlemek için, gerek AB gerek Türk Devletleri Teşkilatı içerisinde çeşitli düzeylerde bir dizi girişimde bulunuyor” dedi.

Gotsis Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanlığı’nın, KKTC İçişleri Bakanı Dursun Oğuz’un 7-8 Eylül’de gerçekleştirilen TDT 2’nci Afet ve Olağanüstü Hal Yönetimi’nde yetkili bakanları toplantısına katılmasını da “kınadığını” sözlerine ekledi.

Haravgi haberi “Başkan: Aliyev’in Açıklamaları Konusunda Sert Girişimler… Azeri Cumhurbaşkanı Sahte Devlet ‘Bayrağının’ Dalgalanmasından Söz Etti” başlığıyla okurlarına aktardı.


Benzer Haberler

Doç. Dr. Arif Akkeleş hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber

13 kilo uyuşturucu ile yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber

YDP Kurultayı’nda oylama yapılıyor… Sandıklar 20.00’de kapanacak

TAK

Hristodulidis “Türkiye’nin artık iki devleti değil egemen eşitliği desteklediği söylentileri doğru değil”

TAK

Von Der Leyen “Bütün AB Kıbrıs sorununda Güney Kıbrıs’ın tarafında”

TAK

Creditwest Bank 30. yılında ilkokul çocuklarına yönelik resim yarışması düzenliyor

Voice Kıbrıs Haber