Kültür Sanat

Ali Nesim’i saygıyla anıyoruz

ali nesim

KED, bir mesaj yayınlayarak ölümünün 3’üncü yılında Ali Nesim’i andı.

KED Kıbrıs Edebiyat Derneği (KED) Başkanı Yıltan Taşçı, Kıbrıslı Türk edebiyatının en önemli yazarlarından Ali Nesim’in 3’üncü ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

YıltanTaşçı mesajında “Kıbrıslı Türk edebiyatının en üretken yazarlarından Ali Nesim’i 9 Mayıs 2014’te kaybettik. Ölümünün 3’üncü yılında kendisini saygıyla anıyoruz.

Ali Nesim, uzun yıllar öğretmenlik yapmış, Eğitim Bakanlığı’nda yönetsel türlü görevler üstlenmiş, Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları müdürlüğünde bulunmuş, Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği başkanlığını yürütmüş, çok çalışkan ve üretken bir yazardı.

Zeytin sevgisiyle de tanınan Ali Nesim, özellikle toplumsal konular ve Kıbrıslı Türkler konularındaki araştırma-incelemeleri ve hikâyeleriyle edebiyatımıza çok büyük katkıda bulunmuştur.

Nesim, “Kıbrıs Türk Edebiyatında Sosyal Konular”, “Batmayan Eğitim Güneşlerimiz”, “Şahmaran”, “Kıbrıslı Türklerin Kimliği”, “Sosyal Yaşam ve Kültürüyle Templos” ve Türkçe, İngilizce, Yunanca ve Almanca dillerindeki “Bir Zeytin Ağacının Feryadı” adlı kitaplarıyla yaşamaya devam edecektir.” dedi.


Benzer Haberler

Kadınlar Konseyi’nin 49’uncu kuruluş yılında “Ayak İzleri” sergisi açıldı

TAK

Uluslararası Film Festivali’nin jüri üyeleri belli oldu

TAK

“19’uncu Kıbrıs İpek Koza Festivali” hafta sonu yapılıyor

TAK

XVII. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı pazar günü yapılıyor

TAK

4. Kozanköy Hellim, Pekmez, Pastelli Festivali 4-5 Mayıs’ta…

TAK

“CUT” 8 Mayıs Çarşamba akşamı Şampiyon Melekler yararına sahnelenecek

Voice Kıbrıs Haber