FeaturedKIBRIS

Alexandrou’nun cenazesi ailesine teslim edildi

Hafta sonu Ercan-Yonca Kavşağı arasında taksi çarpması sonucu yaşamını kaybeden adamın 68 yaşındaki Kıbrıslı Rum Andreas Alexandrou olduğu tespit edildi 

Ercan-Yonca Kavşağı arasında hafta sonu meydana gelen trafik kazasında yaşamını kaybeden kişinin kimliği 5 gün sonra tespit edildi. Araç çarpması sonucu yaşamını kaybeden kişinin Kıbrıslı Rum 68 yaşındaki Andreas Alexandrou olduğu ve Güney Kıbrıs’ta Lakadamya köyünde yaşadığı öğrenilirken,  cenazesi kimlik tespitinin ardından dün öğle saatlerinde Rum Polisi’ne teslim edildi.

Andreas Alexandrou’nun yaşamını yitirdiği kazaya sebep olan araç sürücüsü Fırat Demir ise tutukluluk süresinin dolmasının ardından, teminat talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, Fırat Demir’in davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışını yasaklayarak,  5 bin TL nakit teminat yatırması ve Kuzey Kıbrıs vatandaşı 2 kişinin 100’er bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Çoklu organ yaralanması sonucu yaşamını yitirdi

Lefkoşa Trafik Şube’de görevli polis çavuşu Yılmaz Öztürk,  olayla ilgili bulguları aktardı.

Öztürk, kazanın 28 Mayıs tarihinde saat 17.15 raddelerinde Ercan-Yonca kavşağı anayolu üzerinde meydana geldiğini anımsattı.

Polis çavuşu Yılmaz Öztürk,  zanlı Fırat Demir yönetimindeki TMF 489 plakalı Taksi ile soldan birinci şerit içinden kuzey istikametine doğru süratli ve dikkatsiz bir şekilde seyrettiğini söyledi.

Öztürk, o esnada zanlının banket içerisinde durup beklemekte olan ve yolun karşısına geçmek için yola giriş yapan kimliği tespit edilen maktul 68 yaşındaki Andreas Alexandrou’yu görüp çarpmamak için şerit değiştiği esnada yönetimindeki aracın sol ön kısmı ile çarptığını kaydetti.

Polis çavuşu, kazada yaşamını yitiren Alexandrou’nun otopsisinin yapıldığını ve ölüm nedeninin kaza sonucu çoklu organ yaralanması neticesinde meydana geldiğinin tespit edildiğini belirtti.

Polis,  soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

 

Kaynak: HAVADİS


Benzer Haberler

Arıklı: “Bu kurultay YDP’nin gerçekten yeniden doğuşu olacaktır”

TAK

Bugün hava nasıl olacak?

Voice Kıbrıs Haber

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber