Türkiye

Alevlerin yaklaştığı evler tahliye edildi

Hatay’ın Belen ilçesinde orman yangını çıktı. Alevlerin yaklaştığı evler tahliye edildi. Söndürme çalışmaları için çevre illerden de destek istendi. Ekipler, yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor. NTV canlı yayınına telefonla bağlanan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının 200 hektarlık bir alanı etkilediğini söyledi.

Hatay’ın Belen ilçesi Soğukoluk Mahallesi ormanlık alanda saat 14.30 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye 21 helikopter, 9 uçak, 59 arazöz, 500 personel sevk edildi. Yangına müdahalede bulunan ekiplere askeri helikopterler de destek veriyor.

ALEVLERİN YAKLAŞTIĞI EVLER TAHLİYE EDİLDİ

Müftüler ve Güzelyayla mahalleleri tedbir amacıyla tahliye edilmeye başlandı. İlk belirlemelere göre yangın nedeniyle bölgede 3 evin yandığı ancak herhangi bir can kaybının yaşanmadığı bildirildi.

Yangının yol açtığı duman, yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki Antakya ilçesinde de gökyüzünü kapladı.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, “Soğukoluk mevkisinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan ekiplerimiz müdahale ediyor, çevre illerden destek ekipleri de istedik. Mevkideki yerleşim yerlerindeki vatandaşlarımızı tahliye ettik.” dedi.

NTV yayınında konuşan Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, yerleşim yerlerine gelen alevlerin önlendiğini söyledi.

Yangının ormanın içine doğru devam ettiğini belirten Gül, ”Herhangi bir can kaybı, yaralı vatandaşımız bulunmamakta.” diye konuştu.


Benzer Haberler

Karamollaoğlu, genel başkanlıktan ayrılacağını açıkladı

AA

Türk bilim insanları, KKTC’de de e-sigara ve ısıtılmış ürünlerin yasaklanmasını istiyor

AA

Türkiye Ticaret Bakanlığı, İsrail’le ticaretin tamamen durdurulduğunu duyurdu

AA

Türkiye’de nisan ayı enflasyonu belli oldu

AA

Elazığ’da 4 büyüklüğünde deprem

TAK

Ağır koku gelen evden 12 ton çöp çıktı

NTV