FeaturedKIBRIS

“Aldıkları milletvekili maaşını iade etmelidirler”

Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Doğuş Derya ile Halkın Partisi Milletvekili Jale Refik Rogers nisap sorunu nedeni ile komite çalışmalarının da yapılamadığını belirterek bu durumu eleştirdi.

Derya ve Rogers, UBP’li vekillerin komite toplantılarına katılmaması dolayısıyla, yasama faaliyetlerinin sekteye uğradığını belirtti.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Doğuş Derya, Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi adına yaptığı açıklamada, yasama faaliyetlerinin sadece Genel Kurul’da değil komitelerde de yürütüldüğünü belirterek, yasaların esas yapıldığı yerlerin komiteler olduğunu söyledi.

Toplumun faydasına olan yasaların çıkabilmesi açısından komite çalışmalarının aksamadan devam edebilmesinin önemine işaret eden Derya, Divan kararı ile komite üyelerinden birinin yurtdışı görevinde olduğunu belirtti.

Derya, “Genel kurul toplanamayabilir ama komite çalışmalarının devam etmesi şarttır. Bugün yine komite çalışması yapmak üzere toplanacaktık fakat Ulusal Birlik Partisi üyeleri komite çalışmalarını da sabote ediyor. Dolayısı ile halkın beklediği yasama faaliyeti bu bağlamada sekteye uğruyor.

Milletvekilleri eğer yasamada kendilerine düşen görevi yapmayacaklarsa aldıkları milletvekili maaşını da iade etmelidirler” dedi.

Bugün görüşülecek yasalardan birinin sabıka kaydının silinmesi ile ilgili olduğunu ve öneri sahiplerinden birinin UBP’limilletvekiliolduğunu belirten Derya, “kendi sundukları yasa önerilerinin görüşülmesi için bile yasama faaliyetlerine katılmadıklarını belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Halkın Partisi Milletvekili Jale Refik Rogersde muhalefet milletvekillerine komite çalışmalarına katılarak, fikirlerini ortaya koymaları çağrısı yaptı.

Rogers, “okul çocukları gibi nisap krizi yaratarak muhalefet yapılmasını hiçbirşekilde benimsemiyorum. Gelsinler komitelerde fikirleri tartışalım fikirleri ile muhalefet yapsınlar” dedi.

Kaynak:BRT


Benzer Haberler

Levent Şonya hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber

Tatar, Gambiya Cumhurbaşkanı ile görüştü

TAK

Arabasında tabanca ve mermi bulunan şahıs tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

CTP Girne İlçesi, Alsancak, İncesu, Malatya ve Ilgaz’daydı

Voice Kıbrıs Haber

4. Kozanköy Hellim, Pekmez, Pastelli Festivali ertelendi

TAK

Girne’deki trafik kazasında 4 genç yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber