FeaturedTürkiye

Albayrak: “Gaz bulsak ilk ben söylerim”

7’nci Uluslararası Doğalgaz Kongre ve Fuarı’nda konuşan TC Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı  Berat Albayrak, Son günlerde Türk sondaj gemisinin gaz bulduğuna yönelik çıkan haberlere de değindi.

Albayrak, “Bu yıl bitmeden envanterimize katacağımız kendi sondaj gemimiz de, Akdeniz’de artık 2018’de kuyularımızı sondaj çalışmalarını son sürat deva ettirecek bir Türkiye Petrolleri var. Bu birilerini haliyle rahatsız ediyor. O kadar ki daha biz sondaj yapmadan birileri geçen haber yapmış, ‘Türkler gaz buldu, Tükler şöyle böyle’ ben anlıyorum onları.

Siyasete,  manipülatif medya haberlerinin arkasında neler olduğunu biliyoruz.  O gün gelecek, çünkü buna ihtiyacımız var. Özellikle  Akdeniz özelinde, kimse  Akdeniz’i kendi babasının denizi, karasuları, zenginliği zannetmesin. Türkiye olarak gerek uluslararası hukuktan gerekse  KKTC’nin ruhsatlı sahaları başta olmak üzere bu aramaları, sismik çalışmalarını, bu kuyuları kazacağız. kimse kusura bakmasın.

Allah nasip ederse gaz, petrol bu istikamete girdikten sonra bir gün inşallah onu da bulduğumuzda ilk müjdeyi biz paylaşacağız, dedikodularla değil. Gaz bulsak ilk ben söylerim, petrolümüzü ilk ben derim başkasına bırakır mıyım” şeklinde konuştu.

 


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK