KIBRIS

Alanlı, Asbach Konrard Okulu heyetini kabul etti


Cumhuriyet Meclisi Başkan Vekili Hüseyin Avkıran Alanlı, KKTC’nin 70 kadar milletten insanın mutlu ,barış içerisinde ve sevgi ile yaşadığı bir ülke olduğunu söyledi.

Başkan Vekili Alanlı, 19 Mayıs Türk Maarif Kolejinin Kardeş okulu olan ve ülkeyi ziyaret eden Almanya’dan Asbach Konrard Okulu öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan heyeti kabul etti.

Meclis Mavi Salon’da gerçekleşen kabulde bir konuşma yapan Alanlı, öğrencileri Meclis çatısı altında ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

Öğrencilere hitaben “Sizler dünyamızın güzel yüzleri , gülen yüzlerisiniz” diyerek konuk öğrencilerin Almanya’dan gelişi ve KKTC’den öğrencilerin Almanya’ya gidişi ile edinilen dostlukların , kültürlerin tanınmasının ve kaynaşmanın çok önemli olduğunu söyledi.

Alanlı, bunun ileriki yaşamda halkların sosyal ve kültürel gelişimi ile dünya barışına büyük katkıları olacağına inanç belirtti.
Öğrencilerin, yarının yöneticileri olacağına dikkati çeken Alanlı : “İşte o zaman Dünya barışına büyük katkılarınız olacak” dedi.

KKTC’nin 70 kadar milletten insanın içerisinde mutlu ,barış içerisinde ve sevgi ile yaşadığı bir ülke olduğunu vurgulayan Alanlı : “Bu nedenle bu ülkede kendinizi evinizde gibi hissedeceksiniz. Biliniz ki Kıbrıs Türk halkı sizleri buralarda ağırlamaktan her zaman büyük bir mutluluk duyacaktır.” şeklinde konuştu.

Öğrencilerden isteğinin, edinilen dostlukları hiç bir zaman kaybetmemeleri olduğunu ifade eden Alanlı, her zaman iletişim içerisinde olmalarını ve ülkelerine döndüklerinde geçirdikleri güzel zamanları ailelerine anlatmalarını diledi.

Kaynak: BRT



Benzer Haberler

7 kişi yasaklı göçmen ilan edildi

TAK

Balon balığı popülasyonunun yayılmasını engellemek için proje

Voice Kıbrıs Haber

AKPM Siyasi İşler ve Demokrasi Komitesi Maraş raportörünün ön raporunu onayladı

TAK

Limasol’da büyük yangın!

TAK

Yoldan çıkan araç takla attı, 1’i ağır 7 kişi yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber

Eğitim alıp iş kuran kadınlara prim desteği sağlanacak

Voice Kıbrıs Haber