FeaturedKIBRIS

AKÜN yeni dönem hazırlıklarını tamamladı

Tüm akademik kadrosuyla pandemi salgını sürecinde uzaktan eğitimi başarı ile sürdüren Akdeniz Karpaz Üniversitesi (AKÜN) Lefkoşa Kampüsünü Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kurallar çerçevesinde sosyal mesafe olgusunu dikkate alarak yeniden düzenledi.

Yaşanmakta olan sürecin belirsizliği nedeniyle kampüslerde başta hijyen ve sosyal mesafe kurallarını titizlikle uyguladıklarını belirten AKÜN Rektörü Prof.dr. Mehmet Nesip Öğün konuya ilişkin açıklamasında şunları aktardı:

“ Sosyal mesafe; Covid-19 gibi bulaşıcı hastalıkların yayılmasını yavaşlatmak için insanlar arasındaki yakın teması azaltma uygulamasıdır. Sosyal mesafe önlemleri arasında büyük grupların bir araya gelmesini sınırlamakla beraber, öğrencilerin sınıf ortamında da bu kuralı uygulayacak şekilde yeni bir düzenleme yapma ihtiyacı hissettik. Bu kapsamda, tüm dersliklerimizi sosyal mesafe kuralı gereği düzenleyerek, aynı zamanda öğrencilerin çok sık ziyaret ettikleri öğrenci işleri, uluslararası ofis ve muhasebe birimi gibi idari ofislerimizi de yeniden yapılandırdık. Bununla birlikte, okulun açılma ihtimaline göre kütüphanemizde de sosyal mesafe kuralını uygulayacağız.” 

Hükümetin eğitim öğretime ilişkin kararlarını uyguladıklarını ifade eden Prof.Dr.Öğün, spor tesisleri ve kafeterya ile ilgili tüm fikri ve maddi hazırlıklarının tamam olduğunu belirterek okulun her köşesine dezenfektan cihazlarından yerleştirdiklerini söyledi.

KKTC’de üniversite eğitimi almak isteyen herkese kapılarının açık olduğunu, kurulduğu günden beri gerek akademik gerekse sosyal yönden öğrenci memnuniyetini en üst düzeyde tutan, en son teknolojik sistem, tecrübeli akademik kadro ve güler yüzlü idari personeliyle eğitime devam ettiklerini ifade eden Prof.Dr. Öğün, yeni eğitim dönemi için de her türlü olasılığa hazır olarak eğitim sistemlerini düzenlediklerini kaydetti.

(Lha)



Benzer Haberler

Bostancı geçiş noktasında kaçak et: 1 tutuklu

Voice Kıbrıs Haber

Sahte öğrenci belgesi düzenleyen zanlılara 5 gün daha tutukluluk

Voice Kıbrıs Haber

Polisi görünce kaçan uyuşturucu zanlısı bir apartmanın çatı katında tespit edildi

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa’da 2 küçük kıza cinsel istismar iddiası!

Voice Kıbrıs Haber

10 gram uyuşturucuyla yakalanan zanlı teminata bağlandı

Voice Kıbrıs Haber

Eski kız arkadaşını darp edip, tehdit ettiği iddia edilen zanlı teminata bağlandı

Voice Kıbrıs Haber