FeaturedKIBRIS

“Aksi durumda hasta sayımız ve kayıplarımız artacaktır”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Covid-19 süreci, ekonomide yaşanan sorunlar, TC ile KKTC arasında imzalanan protokoller hakkında basın toplantısı düzenleyerek, değerlendirmelerde bulundu.

İNCİRLİ: “AŞILAMA EN ÖNEMLİSİ”

Sağlık konusunda CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli de söz aldı. İncirli, salgının süresini kısaltacak uygulamalardan en önemlisinin aşılama olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Aşılamanın programı, hangi düzende hangi önceliklerle yapıldığı belirsizdir. Aşı sayısı yetersiz, tedarik süreci bilinmezdir. Başta kronik hastalar ve elzem olan görevleri sürdürenler olmak üzere aşılanması gereken birçok insanımız vardır. Sağlık Bakanlığı aşılamayı daha hızlı, yaygın ve şeffaf şekilde sürdürmek zorundadır. Kapanma sürecinde aşılamanın hız kesmemesi, doğru program çerçevesinde yurttaşların aşılama merkezlerine yönlendirilmesi gerekmektedir. Aşılama ülke genelinde, Sağlık Bakanlığı ile yerel yönetimlerin sıkı işbirliği içinde olmaya devam etmelidir.”

İncirli, salgınla mücadelede temaslı takip ekibinin önemine de dikkat çekerek, “Son haftalarda salgının hızlanmasındaki en önemli nedenlerden biri artan temaslı sayısı sonucunda takipte zorluklar yaşanmış olunmasıdır.  Temaslı takip ekibi güçlendirilmeli, virüsü taşıyanlara erken tanı konup izole edilmeli, tedaviye erken başlanmalıdır. Aksi durumda hasta sayımız artacak, erken tedavi şansı elde demeyen yurttaşlarımızın hastalık seyirleri ağırlaşacak, sağlık sistemimizin gücü yetmeyecek ve”” ifadelerini kullandı.

İncirli, Acil Durum Hastanesi’nin hekim, hemşire ve diğer sağlık çalışanlarındaki eksikliklerin yanı sıra alt yapıdaki aksaklıkların devam etmesinin kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Yerel bulaşın durdurulmasında en önemli araçlardan birinin kitlesel test yapılması olduğunu söyleyen İncirli, PCR testlerinin yanı sıra hızlı antijen testleri ile kitlesel tarama yapılması gerektiğini vurguladı.

İncirli, ülkeyi, yeniden kapanma/yeniden açılma döngüsünden çıkarabilmek için bilimsel veriler eşliğinde, kanıta dayalı, gerekçeli kararlarla kapanma ve açılma süreçlerinin yönetilmesi gerektiğini kaydetti.

Voice Kıbrıs Haber/TAK



Benzer Haberler

Bostancı geçiş noktasında kaçak et: 1 tutuklu

Voice Kıbrıs Haber

Sahte öğrenci belgesi düzenleyen zanlılara 5 gün daha tutukluluk

Voice Kıbrıs Haber

Polisi görünce kaçan uyuşturucu zanlısı bir apartmanın çatı katında tespit edildi

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa’da 2 küçük kıza cinsel istismar iddiası!

Voice Kıbrıs Haber

10 gram uyuşturucuyla yakalanan zanlı teminata bağlandı

Voice Kıbrıs Haber

Eski kız arkadaşını darp edip, tehdit ettiği iddia edilen zanlı teminata bağlandı

Voice Kıbrıs Haber