FeaturedKIBRISKıbrıs Sorunu

Akıncı’nın Ercan’da yaptığı açıklamalar Rum basınında

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’le görüşmek üzere dün sabah Amerika’ya hareket eden Mustafa Akıncı’nın, gidişinden önce Ercan havalimanında yaptığı açıklamalar, bugünkü Rum gazetelerinde geniş yer buldu.

Fileleftheros gazetesi, “Akıncı New York’a Türkiye’nin Listesiyle Gidiyor” başlıklı haberinde, Akıncı’nın “kendi taleplerinin yerine getirilmesini ve buna paralel olarak bölgedeki Türk taleplerine de hizmet edilmesini umarak, New York’a elinde bilindik listeyle gittiğini” iddia etti.

Gazete “Akıncı’nın kendisi için güç paylaşımı, Türkiye hesabına da Kıbrıs sorunu çözülene kadar Kıbrıs Cumhuriyeti’nin tüm enerji hareketlerini sona erdirmesini istediğini” ileri sürdü.

Haber Politis’te “Akıncı: Artık Zaman Takvimi – Kıbrıslılar Karar Verecek”, Haravgi’de “Herkes İçin Ortak Kabul Edilebilir Çözüm – Kıbrıs Sorununda İlerleme ve Doğal Gazda İşbirliği Herkesin Yararına Olacak”, Alithia’da ise “Ortak Kabul Edilebilir Bir Çözüm Herkesin Yararına Olacak” başlığıyla yer buldu.

(TAK)


Benzer Haberler

Büyük Hamam kapılarını yeniden halka açıyor

Voice Kıbrıs Haber

Ersin Tatar bugün KKTC’den ayrılarak Gambiya’ya gidiyor

Voice Kıbrıs Haber

278 sürücü süratli araç kullanmaktan rapor edildi

Voice Kıbrıs Haber

Park halindeki 2 araç alev aldı

Voice Kıbrıs Haber

Lapta’da uyuşturucu: 1 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

3 metre yükseklikten kayalıklara düşen şahıs yaralandı

Voice Kıbrıs Haber