FeaturedKIBRIS

‘Akıncı’dan yeni bir şey duymadık’

Kaynak: 

Kıbrıslı Rum Hükümet sözcüsü Prodromos Prodromou, Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiades’in Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunması amacıyla müzakerelere devam edilmesi ve Mustafa Akıncı ile görüşmeye hazır olduğunu söyledi.

Sözcü, bugün açıklamalarda bulunarak, Cumhurbaşkanı Anastasiades’in BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Bayan Elizabeth Spehar’ın katılımıyla Kıbrıs’ta temaslarda bulunmakta olan BM barış operasyonlarından sorumlu BM Genel Sekreteri Yardımcısı Jean-Pierre Lacroix ile yaptığı görüşmeye atıfta bulundu.
 
Sözcü, görüşme sırasında,  Birleşmiş Miiletleri’in dünyada kendi barış operasyonları üzerine yaptığı değerlendirmeler konusunun ele alındığını söyleyerek “sadece Kıbrıs’taki barış gücü hakkında değildir” dedi.
 
Prodromou, Anastasiades’in toplantıda katılımcılara BM Barış Gücü’nün etkili çalışmaları ve rolünü işaret ettiğini vurguladı.
BM’nin Barış operasyonlarının sonuçlarının olumlu olduğuna işaret eden sözcü, UNFICYP’ın Kıbrıs’ta sakin bir durumun sağlanmasında önemli rol oynadığını söyledi.
 
Görüşmeye BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Bayan Elizabeth Spehar’ın da katıldığını ifade eden sözcü, Anastasiades’in bundan dolayı görüşme sırasında Kıbrıs sorunundaki son durum hakkında konuştuğunu söyledi.
 
Sözcü, Anastasiades’in anlaşılan çerçeve üzerinde, yeni koşullar ve talepler olmadan, Kıbrıs sorunundaki müzakerelere devam edilmesi konusunda hazır olduğunu teyit ederek önce Türkiye’nin ihlalleri ve eylemlerinin sona erdirilmesinin şart olduğunu vurguladığını söyledi.
 
Anastasiades’in  Bayan Spehar’a Mustafa Akıncı ile görüşmeye hazır olduğunu ifade ettiğini belirten sözcü, Anastasiadis’in iradesinin bilindiğini ve Kuzey Kıbrıs’ın mesajlarını beklediklerini söyledi.
 
Kıbrıs’ın kuzeyinden iki lider arasında sosyal bir görüşmenin gerçekleşmesi konusunda her hangi bir mesaj olup olmadığı hakkında bir soruya sözcü, “Cumhurbaşkanı Anastasiades de bunu bekliyor” dedi.
 
“Ancak bugüne kadar her hangi bir mesaj yok” şeklinde konuşan sözcü, UNFICYP seviyesinde neler olduğunun da önemli olduğunu ve Anastasiades’in görüşme sırasında UNFICYP’in önemli rol oynadığını vurguladığını söyledi.
 
Perşembe akşamı Mustafa Akıncı’nın basın toplantısı hakkında bir soruya sözcü, “açıklamalar veya mülakatlar üzerine yorum yapmıyoruz” dedi.
 
Akıncı’nın basın toplantısı sırasında Kıbrıs müzakereleri ve doğal gaz konusundaki açıklamaları üzerine bir soruya sözcü, “Sayın Akıncı’dan yeni bir şey duymadık. Gerçekten önemli olan BM’nin bazı parametreleri var ancak aynı zamanda bazı yaklaşımlar da var” dedi.
 
“Yaklaşımlar arasında iki tarafın doğal zenginliği ve doğal zenginliğinin kullanılması hakkında bir yaklaşım var” diyen sözcü, “söz konusu yaklaşımın hala daha geçerli olduğuna inanmak istiyoruz” dedi.


Benzer Haberler

Bugün hava nasıl olacak?

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Süratli araç kullanımına yönelik polis denetimleri sıklaştırıldı

TAK

Taçoy “Ülkenin daha iyi bir yönetime ihtiyacı var”

TAK

Trafik yüzünden çıkan kavgada 7 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Ombudsman Çevre Koruma Dairesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ni kusurlu buldu

TAK