FeaturedKIBRIS

Akıncı, mağduriyetler en kısa sürede giderilecek!

Cumhurbaşkanı Akıncı, Yedidalga’daki dolu felaketi sonucu meydana gelen zararın en kısa sürede giderilmesinin ve devletin felaketi yaşayanların yanında olduğunu, elini uzattığını göstermesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Akıncı, Başbakan Tufan Erhürman, Başbakan Yardımcısı ve Dışileri Bakanı Kudret Özersay ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ile gerçekleştirdiği toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, Yedidalga’da dün yaşanan dolu felaketinin ve yurtdışı temsilcilerin atanması konularının ele alındığını belirtti.

“DEVLET FELAKETİ YAŞAYANLARIN YANINDA OLDUĞUNU, ELİNİ UZATTIĞINI GÖSTERMELİ”

Cumhurbaşkanı Akıncı, hükümetle görüşmesinde, dolu zararları konusunda hızlı bir şekilde mağduriyetlerin giderilmesi için neler yapılabileceğinin konuşulduğunu belirtti.

Tarımsal anlamda meydana gelen zarar konusunda zamana ihtiyaç duyulabileceğini, hükümetin o konuda arayış içinde olduğunu söyleyen Akıncı, “Ancak bir an önce devlet elinin o bölgeye değdiğini göstermek bakımından yapılabilecek işler vardır.

Geçmişte yanlış bir şekilde ağzı kapatılan akarların bir an önce açılması, suyun denize ulaşması önündeki engellerin kaldırılması gerekiyor” dedi.

Evleri oturulamayacak duruma gelen iki aile bulunduğunu belirten Akıncı, evlerin çatılarının derhal daha iyi hale getirilmesi gerektiğini kaydetti.

Devletin felaketi yaşayanların yanında olduğunu, elini uzattığını göstermesinin çok önemli olduğunu konuştuklarını söyleyen Akıncı, bu anlamda herkesin üzerine düşeni yapacağını ifade etti.

“YURT DIŞI TEMSİLCİLİKLERLE İLGİLİ BİLGİ”

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı’nın uhdesinde olan yurt dışına yapılacak bazı temsilcilik atamalarının da görüşmede gündeme geldiğini söyleyen Akıncı, temsilcilerin devleti temsil ettiğini, devletin başı olarak kendisinin imzasıyla atanacaklarını belirtti.

Akıncı, atanacak kişilerle ilgili ön bilgi aldığını, daha ayrıntılı bilginin yazılı olarak iletileceğini ve bu çerçevede atamaların gerçekleşeceğini söyledi. 


Benzer Haberler

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Süratli araç kullanımına yönelik polis denetimleri sıklaştırıldı

TAK

Taçoy “Ülkenin daha iyi bir yönetime ihtiyacı var”

TAK

Trafik yüzünden çıkan kavgada 7 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Ombudsman Çevre Koruma Dairesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ni kusurlu buldu

TAK

Borsa günü düşüşle tamamladı

AA