FeaturedKIBRIS

Akıncı: İyi niyetle devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bütün iyi niyetleriyle çalışmaya devam edeceklerini belirterek, “Gün uzun bugün. Gün de, gece de uzun” dedi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, sabahki toplantıların tamamlanmasının ardından konferans merkezinde ayrılırken basına yaptığı kısa açıklamada, gazetecilerin “Bugün umutlu musunuz?” sorusuna, “Çalışmaya başladık. Çalışmaya devam ediyoruz. Bütün iyi niyetimizle devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

Akıncı, gazetecilerin toplantının nasıl gittiğini sorması üzerine, “Gün uzun.Gün de gece de uzun” yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Akını, konferansın yapıldığı merkezden, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in delegasyon başkanlarına verdiği çalışma yemeğine geçti.

Kıbrıs Konferansı toplantıları, dün gece Crans-Montana’ya gelen BM Genel Sekreteri Guterres başkanlığında saat 11.00’de (Kıbrıs 12.00) başladı. Guterres, garantörlerin de katıldığı beşli formattaki 1 saatlik toplantının ardından önce Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, daha sonra da Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüştü.

Kıbrıs Konferansı toplantıları saat 18.30’da (Kıbrıs 19.30), garantörlerin de yer aldığı beşli formatta yeniden başlayacak.

Antonio Guturres saat 20.00’de (Kıbrıs 21.00) 2 liderle birlikte bir görüşme yapacak. Guterres daha sonra tüm delegasyonların başkanlarıyla çalışma yemeğinde buluşacak.


Benzer Haberler

Döviz piyasaları düşüşte

Voice Kıbrıs Haber

“Korolar Mağusa’da tınlıyor” şöleni cuma akşamı yapılıyor

TAK

Tatar “Egemenliğimiz kabul edilmeden Kıbrıs konusunda görüşme yapmayacağız”

TAK

Engelliler, Engelliler Haftası etkinliklerini siyah çelenkle başlatıyor

TAK

Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği Başkanı Barlasoğlu oldu

TAK

Creditwest Bank 30 yaşında

Voice Kıbrıs Haber