FeaturedKIBRIS

Akıncı: Cenevre yolunu açmak için gidiyoruz

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in davetiyle, Rum lider Nikos Anastasiadis’le birlikte pazar akşamı New York’ta katılacağı çalışma toplantısı için bu sabah 07.45’te adadan ayrıldı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı, Ercan Havaalanı’ndan Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner,  Güvenlik Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Cemal Volkan ve Cumhurbaşkanlığı yetkilileri uğurladı.

Akıncı, Ercan’dan hareketinden önce basına yaptığı açıklamada, “Hedef tıkanmış süreci aşmak, Cenevre yolunu açmak” dedi.

New York’a, mevcut mutabakata ve uzlaşılmış zemine uygun olarak gideceklerini, Kıbrıs Türk tarafının çözüm hedefinin devam ettiğini vurgulayan Akıncı, süreçte sonuç alınabilmesi için Güney Kıbrıs’ta  seçim hedefinin çözüm hedefinin önüne geçmemesi gerektiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Akıncı’ya New York ziyaretinde Müzakereci Özdil Nami eşlik ediyor. Cumhurbaşkanı Akıncı’yı adaya pazartesi dönecek.

 

Kaynak: TAK


Benzer Haberler

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (6 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Sıcaklık mevsim normallerinin altında!

Voice Kıbrıs Haber

Galatasaray’dan 6 gollü galibiyet: Süper Lig’de yeni rekor

NTV

19’uncu İpek Koza Festivali tamamladı

Voice Kıbrıs Haber

TürkBankası bahar etkinliğinde ana tema yine “ Sürdürülebilir Bir Gelecek ” oldu

Voice Kıbrıs Haber

Zanlı “Kimse para vermedi, 4 gün aç kalınca polise gittim”

Voice Kıbrıs Haber