ABFeaturedKIBRIS

AKEL’in Avrupa Parlamentosu faaliyetleri

Avrupa Parlamentosu’nda son 5 yıl içerisinde (2014-2019) Avrupa Parlamentosu’ndaki AKEL Temsilciliği’nin Avrupa Birleşik Solu/Kuzey Yeşil Sol (GUE/NGL) ile işbirliği çerçevesinde Brüksel’de ve Kıbrıs’ta Kıbrıslırumların ve Kıbrıslıtürklerin katıldığı çeşitli faaliyetler gerçekleştirildi.

Son 5 yılda AKEL’in davetlisi olarak Brüksel’e giden gruplarda onlarca Kıbrıslıtürk yer aldı. Gerçekleştirilen etkinliklere konuşmacı olarak katılanlar oldu.

Bunlardan bazıları:<

• Şubat 2015. AKEL Avrupa Parlamentosu Milletvekillerinin önerisiyle araştırmacı gazeteci Sevgül Uludağ ve şair Mihalis Hristofidis Avrupa Yurttaş Ödülü’ne layık görüldü.

• Ekim 2015. “Kıbrıs Sorunu Müzakereleri: Mevcut Durum ve Perspektifler” konulu panele Kıbrıslıtürk toplumunun eski lideri Mehmet Ali Talat ve AKEL Merkez Komitesi Genel Sekreteri Andros Kiprianu konuşmacı olarak katıldı.

• Şubat 2015. “Kıbrıs ve Enerji, Bölgede Barış ve Refah” konulu etkinliğe DEV-İŞ Eski Genel Başkanı Ali Gulle ve AKEL Merkez Komitesi Genel Sekreteri Andros Kiprianu konuşmacı olarak katıldı.

• Aralık 2015. BKP Gençlik’ten ve EDON’dan gençlerin katılımıyla gerçekleştirilen ziyarette Belçika İşçi Partisi Gençliği ile birlikte Brüksel’de panel ve ortak etkinlik gerçekleştirildi.

• Ekim 2016. Kayıp Şahıslar Komitesi ile işbirliği içerisinde Avrupa Parlamentosu’nda “Kıbrıs’ın Kayıpları” konulu fotoğraf sergisi gerçekleştirildi. Sergiye AKEL’in davetlisi olarak Brüksel’e giden Kıbrıslırum ve Kıbrıslıtürk kayıp yakınları katıldı.

• Haziran 2018. “Kıbrıs Sorunu-Crans Montana Sonrası Perspektifler” konulu panele AKEL Merkez Komitesi Genel Sekreteri Andros Kiprianu, Profesör Niyazi Kızılyürek ve AKEL Politbüro Üyesi Tumazos Çelebis konuşmacı olarak katıldı.

• Şubat 2019. AKEL’in davetlisi olarak Brüksel’e giden grupta Kıbrıslırum ve Kıbrıslıtürk kültür insanları yer aldı.

 


Benzer Haberler

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Süratli araç kullanımına yönelik polis denetimleri sıklaştırıldı

TAK

Taçoy “Ülkenin daha iyi bir yönetime ihtiyacı var”

TAK

Trafik yüzünden çıkan kavgada 7 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Ombudsman Çevre Koruma Dairesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ni kusurlu buldu

TAK

Borsa günü düşüşle tamamladı

AA