FeaturedKIBRIS

AKEL ve Sol Hareket çalışmaları yoğunlaştırmayı kararlaştırdı

Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Sekreteri Semen Saygun ve Örgüt Meclisi üyesi Bülent Ufuk Bulli’den oluşan Sol Hareket heyeti, AKEL Genel Sekreteri Stefanos Stefanu başkanlığındaki AKEL heyeti ile görüşme gerçekleştirdi.

AKEL Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen görüşmede Kıbrıs sorunu başta olmak üzere her iki toplumda da güncel siyasi gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Ayrıca Kıbrıstürk toplumunun iç meselelerine Türkiye’nin müdahaleleri ve Kıbrıslıtürklerin günlük yaşamlarında karşı karşıya oldukları sosyoekonomik sorunları ele aldılar.

Kıbrıs sorunuyla ilgili olarak, AKEL ve Sol Hareket çözüm çerçevesi dışındaki her türlü tutumun ve özellikle iki devlete ilişkin kabul edilemez tezin terk edilmesi gerektiğinin altını çizerek, üzerinde anlaşmaya varılmış olan çözüm çerçevesi ve 2017’ye kadar iki toplumun varmış oldukları yakınlaşmalar temelinde samimi bir toplumlararası diyaloğa geri dönülmesi gerektiği konusunda hemfikir oldular.

Ayrıca Kıbrıs sorununun çözüme kavuşturulması hedefine ulaşılmasında iki toplumda da ilerici güçlerinin önemli role sahip olduğu konusunda hemfikir olan AKEL ve Sol Hareket önümüzdeki dönemde ortak inisiyatifler ve faaliyetler geliştirme yönünde çalışmalarını yoğunlaştırmayı kararlaştırdı.


Benzer Haberler

20 yaşındaki 1’i kadın iki kişi bıçaklandı!

Cumhurbaşkanlığı: Anastasiadis’in tavrı müzakere ruhuna aykırıdır

Nöbetçi eczaneler (19 Kasım 2020)

Voice Kıbrıs Haber

Öğrenci İzin Uygulaması hayata geçiriliyor

Voice Kıbrıs Haber

Akıncı, Yıltan Taşçı ve Kıbrıslı Rum sanatçı Katsantonis ile görüştü

Brent petrol fiyatı ne kadar oldu?

Voice Kıbrıs Haber