FeaturedKIBRIS

AKEL “Anastasiadis istifa et”

AKEL, Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis’i “Artık Yeter” adı altında miting düzenleyerek, protesto etti, istifaya çağırdı.

“Pandora Belgeleri” adı altında yayınlanan haberler üzerine AKEL, bu sabah Başkanlık Sarayı önünde miting düzenlendi. AKEL’in organizasyonunda yapılan mitinge bazı sivil toplum örgütleri de destek vererek katıldı.

STEFANU “PANDORA BELGELERİ BARDAĞI TAŞIRDI”

Eylemde konuşma yapan AKEL Genel Sekreteri Stefanos Stefanu, Anastasiadis’in 2013 yılından günümüze gerek şahsen gerekse adını taşıyan avukat bürosunun yaptığı çalışmaları eleştirerek, özellikle son yaşanan “Pandora Belgeleri” olayını “bardağı taşıran son damla” olarak nitelendirdi.

Stefanu, bugün düzenlenen etkinlik girişimi duyurulduğunda bazı kişilerin “Neden şimdi?” diye sorduğunu belirterek “Cevap veriyoruz: Çünkü yeter artık! Vatanımız sürüklendiği zaman, yeter artık! Kurumlar vahşice vurulduğunda, yeter artık! Kıbrıs uluslararası alanda alay konusu olduğunda, bu başka gitmez, yeter artık! Bu bizi bugün buraya getirdi! Bugün buraya bunu haykırmak için geldik, çünkü vatansever ve demokratik vicdanımız bunu gerektiriyor”dedi.

“BUGÜNE KADAR HİÇBİR KIBRIS CUMHURBAŞKANI OFFSHORE PRESIDENT OLARAK ANILMADI”

Nikos Anastasiadis ve DİSİ hükümetinin hoşgörüye yer bırakmadığını ifade eden Stefanu, bütün tahammüllerinin tükendiğini vurguladı. Bugüne kadar uluslararası medyada hiçbir Kıbrıs Cumhurbaşkanı’nın “The offshore president” olarak anılmadığının altını çizen Stefanu, Kıbrıs’ın adının yolsuzluk ve yozlaşma skandalları nedeniyle uluslararası alanda rezil edilmesinin yol açtığı sonuçların, Kıbrıs sorununa ve ekonomiye de olumsuz yansıdığını kaydetti.

“2013’ten bugüne altın pasaport ticareti, Anastasiadis hükümetine silinmez damga vurdu” diyen Stefanu, Nikos Anastasiadis hukuk firması tarafından sunulan ve Anastasiadis’in kabinesi tarafından onaylanan düzinelerce altın pasaport başvuruları olduğunu söyledi .

“KIBRISIMIZ İÇİN YENİ DÖNEM AÇMALIYIZ”

Stefanu, Pandora Belgelerinin , bardağı taşıran son damla olduğunu yineleyerek, “Nikos Anastasiadis uzun zaman önce evdinde olmalıydı. DİSİ hükümetinin olduğu günlerde pek çok skandal, pek çok kurumsal karışıklık, pek çok çıkar çatışması olmasına rağmen, istifa ve sorumluluk alma yoktu. Yeter artık! Bu ülke sizin çiftliğiniz değil!” şeklinde konuştu.

Stefanu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ertesi güne ulaşmak için sayfayı çevirmeliyiz. “Yeter artık” diye bağırmamız ve bu konuda bir şeyler yapmaya kararlı olmamız gerekiyor… Zaman ve Türk uzlaşmazlığı, Kıbrıs sorununa,halkın kurtuluşunu ve yeniden birleşmesini sağlayacak bir çözüm umutlarını kemiriyor. Daha iyi, daha parlak bir geleceği hak ettiğimize olan inancımızı göstermek gerekiyor. Mikrokozmoslarında tutsak kalmış Nikos Anastasiadis ve DISİ’nin, halkımızın dayanma gücünü tükettiğini anlamakta başarısız oldukları açıktır. Sayfayı çevirmeli ve Kıbrıs’ımız için yeni bir dönem açmalıyız. İlerici değişim her zamankinden daha gereklidir. Bunun için çalışmaya devam edeceğiz! Hak ettiğimiz Kıbrıs için!”

Voice Kıbrıs Haber-2021


Benzer Haberler

HTKS’den Ercan’da grev uyarısı!

Voice Kıbrıs Haber

Maviş: “Sorunun değil çözümün parçası olma siyasetini sürdüreceğiz”

Voice Kıbrıs Haber

Büyükkonuk Eko Gün bu pazar

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (30 Nisan 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Bugün sağanak bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber