FeaturedTürkiye

Akdağ: Kıbrıs sorunu büyük oranda çözüldü!

TC Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, CNN TÜRK’te katıldığı canlı yayında çeşitli soruları yanıtlarken, Kuzey Kıbrıs’la ilgili soruları da yanıtladı.

Akdağ, Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin bir soru üzerine, sorunun kendisine göre büyük oranda çözüldüğünü ifade etti.

TC Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Kıbrıs sorununun  çözümüne ilişkin, “İyimser bir şey görüyor musunuz?” sorusu üzerine, “Ben son  derece iyimserim çünkü konu hep Rumlarla anlaşma üzerine tartışılıyor. Rumların  bu konuda bir anlaşmaya gelmeyecekleri, en azından yakın zamanda belli.” diye  konuştu.

Sorunun kendisine göre büyük ölçüde çözüldüğünü dile getiren Akdağ,  şöyle devam etti: 

Kişi başına geliri 13 bin Dolardan, 25 bin Dolara ulaştıracağız

“Bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kişi başına gelir 13 bin  dolara ulaşmış durumda. Biz bunu 25 bin dolara ulaştıracağız. Bütün mesele bu.  Orası çok daha iyi yaşanan bir ülke olduğu zaman, sorun büyük oranda çözülmüş  olacak. Halkın en büyük taleplerinden biri sağlık. Birinci talebi, Kıbrıs Türk  halkının. Aslında Rumların da öyle.

Burası bir ada. Kuzey Kıbrıs Türk  Cumhuriyeti’nde Allah nasip ederse önümüzdeki 2 senede sağlığı tamamen ayağa  kaldıracağız, mükemmel bir hastane yaparak. Sistemi de iyileştiriyoruz, onlarla  iş birliğiyle elbette. Ekonomik iş birliği ve kalkınma programımız var. Bu  programın en başına koyduğumuz hususlardan biri de sağlık şu anda. Çünkü  vatandaşın talebi bu, Kıbrıs halkının talebi bu.”  Akdağ, Lefkoşa’da, Türkiye’deki şehir hastanelerine benzer bir hastane  yapacaklarını, hatta güneydeki Rumların da bu hastaneye geleceğini vurguladı.  Başbakan Yardımcısı Akdağ, Güney Kıbrıs’ın, Avrupa Birliği’nin  yardımlarıyla hormonlu bir biçimde büyüdüğünü dile getirdi.  Şu anda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde vatandaşların mükemmel bir  su içtiğini, bunu Rum kesiminin içemediğini anlatarak, şunları kaydetti:

“Elektrik de götüreceğiz kabloyla… Enerji ve Tabii Kaynaklar  Bakanlığı bu konuda çalışıyor. Alsalar onlara da su veririz ama almıyorlar. Orada  bana anlattılar. Maalesef bu aşırı fanatik birtakım kişilerin, ‘Türklerin suyunu  içeceksek zehir içeriz.’ falan dediklerini duyuyoruz. Bu artık bağnazlığın dik  alası. Avrupa Birliği’nin erken ve haksız yere Güneyli Rumları birliğe alması  müthiş bir şımarıklık oluşturmuş. Biz şimdi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin  gelişmesine katkı vermeye hem de bunu hızlandırmaya odaklandık. Orası yaşanılan  mükemmel bir ülke haline geliyor her geçen gün. Ben meselenin çözümünü burada  görüyorum. Onun dışında başka ne çözüm arayacağız.”


Benzer Haberler

Lapta’da uyuşturucu: 1 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

3 metre yükseklikten kayalıklara düşen şahıs yaralandı

Voice Kıbrıs Haber

Alkollü sürücü park halindeki araca çarptı

Voice Kıbrıs Haber

Girne, Alsancak ve Lapta’da yarın geniş bir bölgeye elektrik verilemeyecek

Voice Kıbrıs Haber

“CUT” 8 Mayıs Çarşamba akşamı Şampiyon Melekler yararına sahnelenecek

Voice Kıbrıs Haber

Meteoroloji Dairesi’nden toz uyarısı

Voice Kıbrıs Haber