FeaturedKIBRIS

“Akaryakıt zamlarından dolayı üretim imkansız hale gelebilir”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Lefke Milletvekili Salahi Şahiner, “Acil çözülmesi gereken sorunlar” ile ilgili güncel konuşma yaptı.

UBP’nin manifestosunda kendi ayakları üzerinde duran bir mali durum yaratma yazdığını dile getiren Şahiner, kendi kabinesini kurumayan bir partinin nasıl kendi ayakları üzerinde duran bir mali yapı yaratacağını sordu.

Yapılması gerekenin kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması olduğunu dile getiren Şahiner, devlette dijitalleşmenin önemine dikkat çekti.

CTP olarak stabil para birimine geçişin UBP tarafından onaylanmadığını dile getiren Şahiner, “sanal bet ve forex”in yasallaşarak devletin kasasına para gireceğinin söylenmesini ise tamamen kumara bağlı öneriler olarak değerlendirdi ve vatandaşın cebindeki beş kuruşu da sıfırlayacağını söyledi.

Ekonomik göstergelerin kötü olduğunu dile getiren Şahiner, üretimin durma noktasına geldiğini ve üretimin durması halinde ise duran üretimin geriye dönmesinin nerdeyse imkansız olacağını, bu nedenden dolayı da üretimin önünün açılması veya korunması yönünde çalışmaların yapılması gerektiğini belirtti.

İleriki dönem içerisinde üretimin pazara taşınmasının pahalılık nedeniyle olmayacağına dikkat çeken Şahiner, akaryakıt zamlarından dolayı üretimin imkansız hale gelebileceğini söyledi.

Hükümetin yabancı yatırımcı sevdalısı olduğunu söyleyen Şahiner, yerli yatırımcının desteklenmesi gerektiğini anımsattı.


Benzer Haberler

KTAMS yarın 3 dairede grev yapıyor

Voice Kıbrıs Haber

Venedik 2100’e kadar sular altında kalabilir

SysAdmin

Pangea Festival yarın başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Harmancı, aynı yolu yürüyenler ilk kez bölünmediler…

Voice Kıbrıs Haber

Girne’de bulunan cansız bedenin kimliği tespit edildi

Voice Kıbrıs Haber

“Heyecanla geldik, çok daha motive ve çok daha heyecanla dönüyoruz”

Voice Kıbrıs Haber