FeaturedKIBRIS

‘Akaryakıt ve elektrik fiyatları ucuzlatılmalı!’

Sol Hareket adına yazılı açıklamada bulunan Abdullah Korkmazhan, dünya petrol fiyatlarında %40 oranında ucuzlama yaşandığına dikkat çekrek, hükümeti akaryakıt ve elektrik fiyatlarını aynı oranda ucuzlatmaya çağırdı.

Uzun yıllardır elektrik ücretlerinin petrol fiyatlarına endekslendiğini, petrol fiyatlarında yaşanan en küçük artışın otomatik olarak elektrik fiyatlarına yansıtıldığını, bunun aynı zamanda iğneden ipliğe herşeyin zamlanmasına yol açtığını ve halkın alım gücünü erittiğini vurgulayan Korkmazhan, “Corona virüs salgını nedeniyle dünya petrol fiyatlarında %40 oranında düşüş yaşanmıştır. Hükümete soruyoruz; bu düşüş neden artışlar gibi otomatik olarak elektrik ücretlerine yansıtılmamaktadır? Akaryakıt ve elektrik fiyatlarını ucuzlatmak için neyi bekliyorsunuz? Biran önce akaryakıt ve elktrik fiyatları %40 oranında ucuzlatılmalıdır. Aksi hırsızlık ve soygun demektir” dedi.

AKSA’nın faaliyetlerine son verilmeli.

AKSA şirketinin Kıbrıslı Türk toplumunun sırtında çok büyük bir kambur olduğunu, fuel-oil ile elektrik üretimi ile ekolojik felaketlere sebeb verdiğini ve ürettiği elektriği astronomik kâr oranı ile çok pahalıya sattığını kaydeden Korkmazhan, “toplumun cebinden on milyonlarca TL kazanan AKSA’nın, elektriği ucuzlatma çabalarını engellemesi kabul edilemezdir. AKSA bu ülkeye ve topluma zarardan başka hiç birşey katmamaktadır. Faaliyetleri kademeli olarak sonlandırılmalı ve sözleşmesi kesinlikle yenilenmemelidir” dedi.

Fuel-oil ile elektrik üretimine aşamalı bir şekilde son vermeliyiz. 

KIB-TEK’in modernize edilerek, halka ucuz ve temiz enerji sağlayan bir kurum halini alması gerektiğini vurgulayan Korkmazhan, siyasilerin ve bir takım çıkar odaklarının arpalığına dönüştürülen KIB-TEK’in bu haliyle devam etmesinin de mümkün olmadığını kaydetti.

KIB-TEK’in denetime ve hesap vermeye açık, özerk bir kurum haline dönüşmesi ve fueloil ile üretime aşamalı bir şekilde son vererek, yenilenebilir enerji üretimi yönünde yatırıma yönelmesi gerektiğinin altını çizdi.

(Voice of the Island)

 


Benzer Haberler

Holguin yarın adaya geliyor

Voice Kıbrıs Haber

Titanik filminin kaptanı hayatını kaybetti

Voice Kıbrıs Haber

Çeler: “Koop-Süt’te neler oluyor?”

Voice Kıbrıs Haber

Aliye Ummanel’in “Kıbrıs Üçlemesi: Üç Birlik Kuralı Bozulan Tragedya” adlı kitabı tanıtılacak

Voice Kıbrıs Haber

Gazeteci Sefa Karahasan tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (6 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber