FeaturedKIBRIS

Akansoy: ‘Vatandaşlık artık siyasilerin iki dudağı arasından çıkarılmalıdır’

CTP milletvekili Asım Akansoy, “KKTC Yurttaşlığı” konusunda konuşma yaptı.

Akansoy, uzlaşı kültürünün gelişmesi için Meclis’in çok iyi çalışması ve muhalefetin sözlerine önem verilmesi gerektiğini söyledi. Akansoy, ana muhalefet olarak ortaya koydukları görüşlerin dikkate alınmadığını savundu.

TBMM’nin kısa bir süre önce yabancılara ülkede ikamet hakkı veren Turkuaz kartla ilgili bilgi veren Akansoy, kendilerinin de buna benzer bir yasa geçirdiklerini ve beyaz kimlik kartıyla ilgili çalışma yaptıklarını ancak hükümet değişince yarım kaldığını belirtti.

Vatandaşlık politikalarının ülkelerin devlet politikalarını ortaya koyan önemli göstergelerden olduğunu ifade eden Akansoy, vatandaşlığın iki dudak arasından kurtarılması gerektiğini vurguladı.

Akansoy, bir vatandaşlık politikası belirlemenin zorunluluğuna değinerek, tüm sorgulamalarına rağmen hükümetten vatandaşlık konusunda bilgi alamadıklarını savundu.

Uluslararası hukuku gözeterek vatandaşlıklarla ilgili bir çalışma yapılmasının önemine işaret eden Akansoy, bu konuda hükümete ciddi görevler düştüğünü söyledi.

Akansoy, 11 ardışık çalışma izni olanlara vatandaşlık verildiğini duyduklarını, yaptığı çalışmalar doğrultusunda 7 bin 672 kişinin bu şartlara sahip olduğunu ve vatandaş olmaya hak kazandığını kaydederek, bu kişilerin kaç tanesinin vatandaşlık aldığını sordu.

Kıbrıs sorunu üzerinden vatandaşlık politikası belirlenmesinin doğru olmadığını dile getiren Akansoy, “Vatandaşlık artık siyasilerin iki dudağı arasından çıkarılmalıdır” dedi.

 



Benzer Haberler

Türkiye Süper Lig’de şampiyonluk yarışı son iki haftaya kaldı

NTV

İsrail hapishanelerinde Anneler Günü: “Kadınlar işkence görüyor”

NTV

Yedikonuk’a 70 metrelik beton bariyer yapımı tamamlandı

TAK

ABD’de, domuz böbreği nakledilen ilk hasta hayatını kaybetti

AA

Şiddetli yağışlar Gazimağusa’da etkili oldu

TAK

Offroad şampiyonası Altındağlı anı yarışı ile başladı

Voice Kıbrıs Haber