FeaturedKIBRIS

Akan Kürşat davasında iki kişi için daha tutuklama kararı var

Kuzey Kıbrıs’taki eski Rum taşınmazlarının satışı konusundaki bazı suçlamalardan ötürü İtalya’da tutuklanan Kıbrıslı Türk Avukat Akan Kürşat’ın davasında iki kişi için daha tutuklama kararı olduğu bildirildi.

Politis gazetesinin haberinde, Kıbrıslı Türk Avukat Akan Kürşat “bulmacasının parçalarının her geçen gün tamamlandığını” yazdı.

Gazete, Göçmenler Komitesi’nin dünkü toplantısında konunun gündeme geldiğini ve komitedeki ifadelerden iki unsurun daha netlik kazandığını belirtti.

Kürşat’ın tutuklandığı dava çerçevesinde iki tutuklama talebinin daha olduğu belirten gazete, ilkinin İngiliz Gary John Robb, ikincisinin ise “Klepini” (Arapköy) bölgesinde inşaatların yapımını üstlenen müteahhit hakkında alındığını iddia etti.

Robb’un, aralarında uyuşturucu ticaretinin de bulunduğu birçok suçtan ötürü İngiltere’de cezaevinde bulunduğunu kaydeden gazete, söz konusu müteahhidin de İngiliz vatandaşlarından, ev inşa edecekleri vaadiyle parala almalarına karşın evleri inşa etmeyen grubun üyesi olduğunu savundu.

Habere göre komite toplantısında ayrıca, Kuzey’deki eski Kıbrıs Rum taşınmazlarının satışı ve kullanımına yatırım yapan inşaat şirketlerinin yurt dışında takip edilmesi, özel ve tüzel kişilere yönelik ise yaptırımlar uygulanması konusu gündeme geldi.

Gazete, komitede konunun görüşülmesine, Rum Dışişleri Bakanı’nın katılımıyla devam edileceğini de aktardı.


Benzer Haberler

Taksim Meydanı’na yürümek isteyen gruplara müdahale edildi

AA

1 Mayıs ara bölgede “Barış ve Sosyal Adalet İçin Emekçiler Omuz Omuza”

TAK

Bazı bölgelerde 4 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Lefkoşa’da korkutan kaza… Bisiklet sürücüsü yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber

Görevden alma ve atamalar devam ediyor!

Voice Kıbrıs Haber

1 kişi daha aranıyor!

Voice Kıbrıs Haber