FeaturedKIBRIS

AHDR öğretmenler için bir dizi atölye çalışması düzenliyor

Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği (AHDR), okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki eğitimcilere yönelik bir dizi atölye çalışması düzenliyor.

Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği’nden yapılan açıklama şu şekilde:

Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği (AHDR), okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim seviyelerindeki öğretmenlere yönelik bir dizi atölye çalışması düzenleyecektir. Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından finanse edilen bu atölyeler, barış eğitimini teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

Serinin ilk etkinliği olan tek toplumlu Öğretmen Eğitimleri, 30 Kasım ile 15 Aralık 2023 tarihleri arasında Lefkoşa, Gazimağusa ve Girne dahil olmak üzere çeşitli bölgelerde gerçekleştirilecektir. 3,5 saatlik bu atölye çalışmaları, öğretmenlere Barış Eğitiminin temel prensipleriyle tanışma fırsatı sunacaktır. Her bir oturum, eğitmenlerin barışçıl ve ırkçılık karşıtı değerleri öne çıkaran bir sınıf iklimi oluşturma becerilerini geliştirmek için tasarlanmıştır. Atölye çalışmaları Türkçe olarak yürütülecektir.

Bu aşamanın ardından, ara bölgede gerçekleştirilecek olan iki toplumlu Öğretmen Eğitiminin Ocak 2024’te başlaması planlanmaktadır. Bu eğitim, önceki atölye çalışmalarının getirdiği bilgi ve deneyimler üzerine inşa edilecektir ve katılımcıların tek toplumlu Öğretmen Eğitimine katılmış olmalarını zorunlu kılmaktadır. Tartışmalı konuların öğretimine yoğunlaşacak olan bu program, eğitmenlere bu tür hassas konuları etkin bir şekilde ele alabilme becerilerini kazandırmayı hedeflemektedir. 3,5 saat sürecek bu atölye çalışması, Lefkoşa’daki Ledra Palace bölgesinde bulunan Dayanışma Evi’nde gerçekleştirilecek ve İngilizce, Türkçe ve Yunanca dillerinde yürütülecektir.

Atölye çalışmalarını takiben, Şubat ile Mayıs 2024 tarihleri arasında Dayanışma Evi’nde Barış için Öğretmen Akademisi düzenlenecektir. Bu kapsamlı program, kimlikler, kesişimsellik, ayrımcılık, deneyimsel öğrenme, Barış Eğitiminin öğretim programlarına ve sınıf/okul etkinliklerine yerleştirilmesi konularına odaklanacak ve önceki iki atölye çalışmasına katılım şartı arayacaktır. Program, bu aşamada, Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk toplumlarından öğretmenlere barış eğitimi konusunda ileri düzeyde beceri ve yöntemler kazandırmayı hedeflemektedir.

Okul Müdürleri ve Müdür Muavinlerine Yönelik Konferans:

Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği (AHDR) 7 Aralık 2023 tarihinde okul müdürleri ve müdür muavinlerine yönelik “Barış Haritalaması: Okullarda Barış Eğitimi için Alanlar Yaratmak” başlıklı bir konferans düzenleyecektir. Konferans, okul liderlerini barış eğitimi stratejileri ve okul ortamındaki tartışmalı konuları ele almak üzere bir araya getirecektir.

Katılım kontenjanının sınırlı olması nedeniyle ilgilenenlerin erken kayıt yaptırmaları tavsiye edilir. Kayıt ve daha detaylı bilgi için lütfen AHDR web sitesini ziyaret ediniz.

Her iki etkinlik de Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği tarafından düzenlenmekte ve Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir.


Benzer Haberler

KTÖS’ten Meclis’e iki çalışma raporu

TAK

Özdenefe “Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ülke dışında bulunması hukukla ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor”

TAK

Döviz piyasalarındaki sakin seyir sürüyor

Voice Kıbrıs Haber

XVII. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı pazar günü yapılıyor

TAK

Çeler “Çocuklar arasında ciddi bir sınıf ayrımı var”

Voice Kıbrıs Haber

Cumhurbaşkanı Tatar, Gambiya’ya gitmek üzere ülkeden ayrıldı

TAK