FeaturedKIBRIS

Afrika olayı sanıklarının yargılanma süreci…

Kaynak

Afrika gazetesine yapılan saldırı ve Cumhuriyet Meclisi’nin çatısına çıkılarak bayrak açılması olaylarıyla ilgili cezaevine gönderilen 6 kişinin yargılanmasına bugün de devam edildi.

Emine UYSAL

Afrika gazetesinin yaptığı yayına tepki göstermek amacıyla 22 Ocak’ta düzenlenen eylem sırasında, eylemin dozunu kaçırarak, hem gazetenin merkez ofisine, hem gazetenin bulunduğu apartmana, hem de bölgedeki işyerlerine zarar verdikleri, gazete çalışanlarına linç girişiminde bulundukları ve aynı eylem çerçevesinde Cumhuriyet Meclisi’nin çatısına çıkarak bayrak açtıkları için tutuklanan ve yargılanmak üzere bir ayı geçmemek üzere cezaevine gönderilen Mehmet İpek, Ahmet Türkmen, Ümit Taş, Bayram Ak, Oktay Güney ve Abdulhadi Doğan isimli 6 zanlı, bugün yeniden yargı huzuruna çıkarıldı.

Zanlıların avukatı Enver Öztürk, tüm davaları kabul ettiklerini ancak “demir boru” taşıdıklarını kabul etmelerine olanak olmadığını beyan etti. Savcı Ayşe Kaymak Şadi ise, sanıkların demir boru taşıdıklarına dair olguların yer aldığına vurgu yaptı.

Şadi, sanıkların davaları kabul edeceklerine yönelik beyanları üzerine 4’üncü davayla ilgili consent verdiklerini ancak savunmanın bu itirazı üzerine davanın alt mahkemede görüşülüp, görüşülmeyeceğine ilişkin yeniden değerlendirme yapmak istediğini beyan etti.

Şadi, değerlendirme yapmak için davanın ertelenmesini ve zanlıların tutukluluklarının devam etmesini talep etti.

Avukat Enver Öztürk, sanıkların aleyhine getirilen “Kanunsuz topluluk”, “Ayaklanma”,  “Mala zarar verme”, “Kasti hasar”, “Mülke tecavüz” suçlarının 1 ile 5 yıla kadar hapis cezası öngören hafif suçlardan olduğunu savundu.

Öztürk, mahkemenin huzurundaki benzer davalarda genellikle tutuklu yargılanma emri vermediğini ileri sürüp, consent kararından sonra da tutuklu yargılanmaya devam etmelerinin adil olmayacağını savundu.

Sanıkların kefillerinin hazır olduğunu söyleyen Öztürk, 7 gündür tutuklu olan sanıkların yargılanmaktan kaçmayacaklarını beyan edip, kefil kefaletiyle tutuksuz yargılanmalarını talep etti.

Sennaroğlu kefil olmak için tanık kürsüsünde

Bunun üzerine 12 tanık kefil olmak için dinletildi. Kefil olacağını beyan eden tanıklardan bir tanesi ise Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu oldu.

Konuyla ilgili kararını açıklayan mahkeme, mahkemeyi 7 Şubat’a erteleyerek, zanlıların tutuklu olarak Cezaevi’nde beklemelerine emir verdi.


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK