FeaturedKIBRIS

Afrika Gazetesi zanlıları, suçlamaları kabul etmediklerini beyan ettiler

afrika gazetesi

Afrika gazetesine yapılan saldırı ve Cumhuriyet Meclisi’nin çatısına çıkılarak bayrak açılması olaylarının sanıkları, Kuzey Kıbrıs Başsavcılığı ile yaptıkları anlaşmaya karşın, dünkü duruşmada suçlarını kabul etmeyecekleri beyanında bulundu

Afrika gazetesinin yaptığı yayına tepki göstermek amacıyla 22 Ocak’ta düzenlenen eylem sırasında, eylemin dozunu kaçırarak, hem gazetenin merkez ofisine, hem gazetenin bulunduğu apartmana, hem de bölgedeki işyerlerine zarar verdikleri, gazete çalışanlarına linç girişiminde bulundukları ve aynı eylem çerçevesinde Cumhuriyet Meclisi’nin çatısına çıkarak bayrak açtıkları için tutuklanan ve yargılanmak üzere bir ayı geçmemek üzere cezaevine gönderilen M. İ., A. T., Ü. T., B. A., O. G. ve A. D. ‘den oluşan 6 sanık, davalarını kabul edecekleri yönündeki beyanlarından çark etti.

30 Ocak’ta yargılanmak üzere hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilen ve üç mesai günü içinde davaları dosyalanarak yargı huzuruna çıkarılan 6 sanık, davanın alt mahkemede görüşülmesi halinde suçlarını kabul edeceklerini beyan etmelerine karşın, dün avukatları aracılığıyla olgulara itiraz edip, suçlamaları kabul etmediklerini beyan etti.

“Ayaklanma”, “Kanunsuz topluluk”, “Mala zarar verme”, “Kasti hasar” ve “Mülke tecavüz” suçlamalarıyla, 30 Ocak’ta, bir ayı geçmemek üzere hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilen kişiler dün sabah, Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen davada Kuzey Kıbrıs Başsavcılığı adına Savcı Ayşe Kaymak Şadi ve sanıkların avukatları Enver Öztürk ile Recep Soner Sağlam hazır bulundu.

17 bin 450 TL hasarı tazmin ettiler

Duruşmanın başında zanlıların avukatı Enver Öztürk, eylemde Afrika gazetesi, Özok Ltd ve Olgun Fotoğrafçılık’ta oluşan toplam 17 bin 450 TL’nin ödenmesi için izin talep etti.

Mahkeme eylemcilerin verdiği zararın ödenmesi için davaya kısa süreli ara verdi.

Devamı için tıklayın

 

 


Benzer Haberler

DAÜ Tıp Fakültesi’nin “Deniz Yıldızı Projesi” hayata geçiyor

TAK

DAÜ-SEN’in 40. Olağan Genel Kurulu yapıldı

TAK

Brent petrolün varil fiyatı 83,88 dolar

TAK

Aziz George Kilisesini tanıyıp tanıtma etkinliği yarın gerçekleştiriliyor

TAK

KTGB’den Bakanlar Kurulu’na BRTK’da yeni yönetim kurulu üyelerini belirleme çağrısı

Voice Kıbrıs Haber

Alas: “Önemli olan maaş artışı değil, alım gücünün artırılması”

TAK