FeaturedKIBRIS

“Afrika/Avrupa Gazetesi ile dayanışmamızı bir kez daha vurgularız”

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil yazılı açıklama yaparak “22 Ocak 2018 Afrika Gazetesi linç saldırısı, faşist devlet terörünün en güzel örneği olarak Kıbrıs tarihine geçti” diyerek Afrika/Avrupa Gazetesi ile dayanışma içinde olduklarını vurguladı.

Açıklama şu şekilde:

“1974 yılı öncesi Kıbrıs’ta yaşanan terör saldırılarını aratmayan 22 Ocak 2018 Afrika Gazetesi linç saldırısı, faşist devlet terörünün en güzel örneği olarak Kıbrıs tarihine geçmiştir.

Söz ve ifade özgürlüğüne tahammül edemeyen Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emri ile adamızın kuzeyinde faaliyet gösteren TC Elçiliği’nin organizatörlüğünde gerçekleşen bu saldırı, faşist EOKA B saldırılarını aratmayacak niteliktedir. Kıbrıs Cumhuriyeti’nin toprak bütünlüğünü ve anayasasını korumak, adada yaşanan çatışmaları durdurmak gerekçeleri ile garantörlük sorumluluğu çerçevesinde adaya asker gönderen Türkiye’yi yönetenlerin organize ettiği bu terör saldırısına çanak tutanlar ise bugün cumhurbaşkanlığı ve bakanlık makamlarına oturtularak ödüllendirilmişlerdir. AKP’nin cumhurbaşkanlığı makamına oturttuğu Sn. Ersin Tatar tören paşası gibi gezip, ekonomik ve sosyal sıkıntılar yaşayan toplumumuzla alay ederken, Başbakan Yardımcılığı ve Ekonomi Bakanlığı’na oturtulan Erhan Arıklı da emek düşmanı ve faşist açıklamalarına devam etmektedir.

Kıbrıs Türk toplumunun siyasi iradesine müdahale ederek faşistleri başımıza yönetici diye oturtan AKP yetkililerinin bu uygulaması, Türkiye Cumhuriyeti’nde seçilmişlerin yerine “kayyum” atama uygulamasının bir benzeridir.

22 Ocak linç hareketi, temel insan haklarına saygıyı öğrenememiş AKP yönetiminin Türkiye’de binlerce insanı suçsuz yere hapislere atan veya yargılayan anlayışının Kıbrıs’taki uygulamasıdır. AKP ve adadaki işbirlikçilerinin, muhalif olan kesimlere yönelik faşist uygulamalarını şiddetle protesto eder, işbirlikçi faşistlere yönelik muhalefeti örgütlemeye devam edeceğimizi ve AKP faşizmine karşı yayınlarına devam eden Afrika/Avrupa Gazetesi ile dayanışmamızı bir kez daha vurgularız.”

Voice of the Island


Benzer Haberler

“CUT” 8 Mayıs Çarşamba akşamı Şampiyon Melekler yararına sahnelenecek

Voice Kıbrıs Haber

Meteoroloji Dairesi’nden toz uyarısı

Voice Kıbrıs Haber

En fazla yağış Lefkoşa’da kaydedildi

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa Türk Belediyesi’nden 3 önemli ihale imzası

Voice Kıbrıs Haber

“Kendi tarafımızdaki genişletme işini önümüzdeki haftadan itibaren başlatacağız”

TAK

ABD’de TikTok anketi: Halk yasaklanmasını istiyor

NTV