FeaturedKIBRIS

“Adımlar, AİHM kararlarından da şaşmadan değerlendirilerek atılacak”

Başbakan Saner ile TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın düzenledikleri basın toplantısının ardından 2021 Yılı Türkiye-KKTC İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması imzalandı. Anlaşmaya Saner ile Oktay imza koydu.

Başbakan Saner Maraş konusuna da değinerek, Kıbrıslı Rumların uzlaşmaz tavrına karşılık ezber bozacak bir adım atıldığını söyleyerek, ileri adımların başta halkın kullanımı olmak üzere, AİHM kararlarından da şaşmadan değerlendirilerek atılacağını söyledi.

20 BİN AŞI DAHA

Bunun yanında Covid-19’un getirdiği ekonomik daralmayı KKTC olarak Türkiye Cumhuriyetinin her konuda olduğu gibi bu alanda da verdiği aşı desteğiyle aşacaklarına inanç belirten Saner, 20 bin aşının daha bugün gönderilmesiyle sayının 100 bine ulaşmış olacağına, bu rakamın da güney ile kıyaslandığında çok yüksek bir rakam olduğuna işaret etti.

Saner, bunun da KKTC için rekabet edebilirlik açısından çok önemli olduğunu kaydetti, Türkiye’ye teşekkür etti.

İhtiyacın daha fazla olduğunu ancak aşıyla ulaşmadaki zorluğun ortada olduğunu ifade eden Saner, “KKTC aşısız kalmayacaktır” sözünün kendileri için önemli olduğunu kaydetti.

Bu bağlamda ekonominin ayağa kaldırılması için aşının önemini iyi bildiklerini ve aşı planlamasını sürdürdüklerini ifade eden Başbakan Saner, aşı desteğinin yadsınamayacağını vurguladı, her türlü destek için Türkiye’ye teşekkür ettiklerini belirtti.

TAK


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber