FeaturedKIBRIS

Ada’nın acılı geçmişinden her iki toplumda kendi payına düşeni aldı!

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, eşi Meral Akıncı ile birlikte 11. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı’nın açılışına katıldı.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Akıncılar’da yaptığı konuşmada, ada üzerinde bir kere daha kayıplar ve şehitler olmaması temennisinde bulundu. 

Ada’nın acılı geçmişinden her iki toplumun da kendi payına düşeni aldığının altını çizen Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, konuşmasında şunları belirtti:

“Bu adanın bir gerçeği daha vardır… Çeşitli dönemlerde acıları biz yaşarken, başka dönemlerde bu adanın diğer toplumu acılar yaşamıştır. Bunu da saklamamamız gerekmektedir. Biz 1950’lerde, 1960’larda daha büyük acıları yaşadık. Kıbrıslı Rumlar da 1974’te yaşadılar. Bu bir geçektir ve bu gerçeği bileceğiz. Onların da kayıpları var, bizlerin de kayıpları var. Önemli olan; bu topraklarda bir kere daha ne kayıplar olsun ne de şehitler olsun. Bütün mesele budur ve bunun şartlarını yaratmak için ele ele, gönül gönüle vermemiz lazım ve barışçı çıkış yollarını el birliği ile bulmamız lazım ki bir daha bu ada kana bulanmasın.”



Benzer Haberler

Bostancı geçiş noktasında kaçak et: 1 tutuklu

Voice Kıbrıs Haber

Sahte öğrenci belgesi düzenleyen zanlılara 5 gün daha tutukluluk

Voice Kıbrıs Haber

Polisi görünce kaçan uyuşturucu zanlısı bir apartmanın çatı katında tespit edildi

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa’da 2 küçük kıza cinsel istismar iddiası!

Voice Kıbrıs Haber

10 gram uyuşturucuyla yakalanan zanlı teminata bağlandı

Voice Kıbrıs Haber

Eski kız arkadaşını darp edip, tehdit ettiği iddia edilen zanlı teminata bağlandı

Voice Kıbrıs Haber