FeaturedKIBRIS

‘Adalet için sesimizi gür bir şekilde duyurmak istiyoruz’

Voice of the Island 2019

Askeri Mahkeme’nin verdiği para cezasını ödemeyi reddeddiği için dün sabah tutuklanarak cezaevine gönderilen vicdani retçi Halil Karapaşaoğlu için “Halil İçin Adalet” başlığı altında eylem düzenleniyor.

Sosyal medya üzerinden yapılan duyuruda, eylemin 18 Ocak Cuma günü saat 14:00’de, Dereboyu Citroen ışıklarından Meclis’e yürüyüşle gerçekleşeceği belirtilerek “Katılımınız sadece Halil’in haklarını değil kendi haklarınızı da korumak için önemlidir.” denildi.

Yapılacak olan yürüyüş ile ilgili açıklama şu şekilde:

“Vicdani reddini açıklayarak askere gitmeyi, seferberliğe katılmayı, savaşın hazırlıklarını yapmayı reddeden Halil Karapaşaoğlu talep edilen 2000 TL’yi ödememesi durumunda 20 gün hapis cezasına çarptırılmak sureti ile 15 Ocak günü sanayi bölgesi yanındaki merkezi cezaevine sevk edildi. Biz gençler olarak kendi geleceğimiz ve haklarımız için, yapılan bu cinsiyetçi ve insan aşağılayıcı haksızlık için dayanışma için, Halil için, Adalet için sesimizi gür bir şekilde duyurmak istiyoruz. Hak ve özgürlüklerine sahip çıkmak ve savunmak isteyen herkesi 18 Ocak cuma günü saat 14:00’da Dereboyu Citroen ışıklarından Meclis’e kadar yürümeye davet ediyoruz. Katılımınız sadece halilin haklarını değil kendi haklarınızıda korumak için önemlidir. Vicdani ret bir insan hakkıdır. Yasalara hemen geçirilmeli ve tanınmalıdır.”

Sosyal medya etkinliği için tıklayın



Benzer Haberler

Silahla yakalanan şahıslar 6 gün daha tutuklu kalacak

Voice Kıbrıs Haber

Kundaklama olayı ile ilgili iki kaportacının tutukluluk süresi uzatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Tayvan’dan getirdikleri 13 kilo uyuşturucuyla yakalananlara 3 ay hapis cezası verildi

Voice Kıbrıs Haber

Cinsel taciz iddasıyla tutuklanan şahıs teminatla serbet bırakıldı

Voice Kıbrıs Haber

Sahte öğrenci belgesi düzenleyenlerin tutukluluk süreleri uzatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Kartingciler gençlik haftasında yarışacak

Voice Kıbrıs Haber