FeaturedKIBRIS

Ada genelinde bir günde 34’ten fazla yangın çıktı

Alithia gazetesi “Tüm Kıbrıs Alevler İçinde” başlığıyla yer verdiği haberinde, Kıbrıs’ın Kuzey’inde ve Güney’inde dün 34’ten fazla yangın çıktığını yazdı.

Lefkoşa’nın güneyinde, Limasol’da ve Mağusa bölgesinde çıkan yangınların yanı sıra Kıbrıs’ın kuzeyinde de dün bir gün içerisinde 34’ten fazla yangın çıktığını yazan gazete, son günlerde esen sert rüzgarların durumu zorlaştırdığına dikkati çekti.

Kıbrıs’ın güneyinde çıkan en az 28 yangında binalar, hayvanlar, tarım makineleri, akasya ağaçlarından oluşan geniş bir alan, saman balyaları, ekinler ve yabani bitki örtüsünün yandığını kaydeden gazete, Kıbrıs’ın kuzeyinde ise 6 yerde yangın çıktığını ve bunların en büyüğünün yine Tepebaşı yakınlarında çıktığını belirtti.

Fileleftheros gazetesi de manşetten yer verdiği yangın haberinde, dün neredeyse Kıbrıs’ın tümünde bir biri ardına yangınlar çıktığını yazdı.

Lefkoşa’nın güneyine bağlı Lakatamya-Çeri arasındaki bölgede çıkan yangında, bazı evlerin, tesislerin ve benzin istasyonunun tehlikede olduğunu yazan gazete, Liopetri’den Avgoru’ya giden yolda çıkan yangında ise, derme çatma terk edilmiş bir binanın etkilendiğini belirtti.

“Dasaki Ahnas” bölgesinde çıkan yangında ise, iki derme çatma ahşap barakanın etkilendiğini kaydeden gazete, Eğlence’deki bir yerleşim bölgesi yakınlarında da yangın çıktığını kaydetti.

Ksilofagu köyünün kıyı bölgesi ile İpsona’da da yangın çıktığını belirten gazete, Ksiliato, Oroklini, Moni ve Luvara’da ise orman yangınları çıktığını yazdı.

Kıbrıs’ın güneyinde sert esen rüzgarlar nedeniyle ağaçların yanı sıra elektrik direklerinin, tabelaların söküldüğü, metal çatıların yerinden oynadığı, aynı zamanda bazı bölgelerde elektrik kesintileri yaşandığı belirtildi.

LARNAKA TUZ GÖLÜ BÖLGESİNDE DE YANGIN ÇIKTI
Öte yandan Haravgi gazetesi, geçtiğimiz Cumartesi akşamüzeri Larnaka Tuz gölü civarındaki sulak alanda da yangın çıktığını ve yangın sonucunda 10 hektarlık bir alanın yandığını belirtti.
Politis gazetesi ise haberinde, bunun Larnaka Tuz Gölü bölgesinde çıkan ilk yangın olmadığını yazdı.
Gazete,İtfaiyenin, geçtiğimiz Cumartesi günü bölgede çıkan yangının sivrisinek problemiyle mücadele edilmesi için kasten çıkarıldığını düşündüğünü ve bölgede çok yoğun bir sivrisinek problemi olduğunu ekledi.

TAK


Benzer Haberler

12. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Sahte pasaporttan tutuklanan karı koca mahkemeye çıkarıldı!

Voice Kıbrıs Haber

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

AA

Kıbrıs’ın Kanatları sergisi YDÜ’de yarın ziyarete açılacak

Voice Kıbrıs Haber

Lefke Polis Karakolu telefon hatları devre dışı kaldı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs mahkemelerinde ABD-Rusya gerilimi

TAK