FeaturedKIBRIS

Acil servislerde yeni dönem başlıyor

Yarından itibaren Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Acil Servisinde Triaj uygulaması başlanacağı duyuruldu.

Acile gelen hastaların aciliyetlerine göre muayene olmak için Triaj ekibi tarafından önceden sıralamaya tabi tutulması anlamına gelen triaj uygulaması, yarından itibaren Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde başlıyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; bir süredir Kuzey Kıbrıs genelinde acil servislerin iyileştirilmesine yönelik Triaj uygulamasının başlaması için alt yapı ve eğitimi ile ilgili çalışmalar tamamlanmış, geçtiğimiz hafta ise Türkiye’den gelen hekim ve eğitmenler tarafından acilde çalışan sağlık personeline Triaj sistemi ile ilgili eğitimler verildiği belirtildi.

Açıklamada ; “Triaj, acil servislere başvuran hastaların, hastalıkları ile ilgili şikâyetleri, belirtilerin şiddeti ve tıbbi durumlarının aciliyeti göz önüne alınarak doktor veya bu konuda eğitim almış sağlık personeli tarafından yapılan öncelik belirleme işlemini ifade eder. 

Unutmayalım ki, acil servisler acil vakalar içindir. Acil olmayan vakaların acil servislere yığılması demek, gerçek acil vakalara müdahalenin gecikmesi ve hayat kaybına neden olabilecek kadar ciddi bir durum teşkil etmektedir. ” ifadeleri kullanıldı.

Buna göre 26 Haziran Salı gününden itibaren Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Acil Servisinde triaj uygulaması başlayacaktır.
Girne Akçiçek Hastanesi’nde 2 Temmuz Pazartesi,Gazimağusa Devlet Hastanesi ve Cengiz Topel Hastanesi’nde ise en kısa sürede Triaj uygulaması hayata geçecektir.
Hastalarımızdan ricamız, acil servislerdeki sağlık personeline konuyla ilgili anlayış göstermeleri ve yardımcı olmalarıdır.


Benzer Haberler

AÖA Yasa Tasarısı Genel Kurul’a sevk edildi

TAK

KTÖS’ten Meclis’e iki çalışma raporu

TAK

Özdenefe “Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ülke dışında bulunması hukukla ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor”

TAK

Döviz piyasalarındaki sakin seyir sürüyor

Voice Kıbrıs Haber

XVII. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı pazar günü yapılıyor

TAK

Çeler “Çocuklar arasında ciddi bir sınıf ayrımı var”

Voice Kıbrıs Haber