FeaturedKIBRIS

Acil servislerde polikliniğe gitmiş gibi ücret uygulaması!

Sağlık Bakanı Filiz Besim, acil servislerde yaşanan yoğunluklar için bir takım tedbirler alındığını, hastaların durumu eğer gerçekten acil değilse, hastalardan polikliniğe gitmiş gibi ücret alınacağını söyledi.

Polikliniğe giden hastaların aciliyet oranın sorgulanacağı bir sistem için çalıştıklarını da belirten Filiz Besim, halkın bu konuda bilinçli olmasının önemli olduğunu vurguladı.

Gerçekten acil olmayan durumlarda acil servise başvurulmaması çağrısında bulunan Sağlık Bakanı Besim, “Hiç önemli olmayan bir konuda acile başvurmak, gerçekten acil olan bir hastanın ölümüne neden olabiliyor” dedi.

Sağlık Bakanı Filiz Besim, bugün düzenlediği basın toplantısında,göreve geldiklerinde ne buldukları, bugüne kadar yaptıkları icraatları ve hedeflerini kamuoyuyla paylaştı, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nde gerçekleştirilen basın toplantısında, Bakanlık yetkilileri, 4 hastanenin başhekimi ve diğer yetkiler hazır bulundu.

ACİL SERVİSLERDE ALINAN TEDBİRLER…

Besim, acil servislerde yaşanan yoğunluklar için bir takım tedbirler alındığını, hastaların durumu eğer gerçekten acil değilse, hastalardan polikliniğe gitmiş gibi ücret alınacağını söyledi.

Polikliniğe giden hastaların aciliyet oranın sorgulanacağı bir sistem için çalıştıklarını da belirten Filiz Besim, halkın bu konuda bilinçli olmasının önemli olduğunu vurguladı.

“SADECE ACİL DURUMLARDA ACİL SERVİSE BAŞVURULMALI”

Her şeyin kendilerinden beklenmemesi gerektiğini ifade eden Besim, vatandaşlara acil değilse acil servise başvurmama çağrısı yaptı ve “hiç önemli olmayan bir konuda acile başvurmak, gerçekten acil olan bir hastanın ölümüne neden olabiliyor” dedi.

Sağlık raporları konusunda sorulan bir soruyu da yanıtlayan Bakan Besim, otomasyon sistemi içinde muayene olmayan bir hastaya rapor verilemediğini veya geriye dönük bir rapor verilemediğini belirterek, amaçlarının otomasyon sistemini bütün ülkeye, özel doktorlara da yaymak olduğunu kaydetti.

Tarihi geçmiş ilaçlar konusundaki soruyu da yanıtlayan Besim, Çevre Dairesi bünyesinde 5-6 ay sonra bitecek bir tesis olduğunu, tesisin tamamlanmasıyla bu ilaçların imhasına başlanacağını söyleyerek, ilaçların bir depoda muhafaza edilerek tesisin tamamlanmasını beklediklerini kaydetti. Besim, ülkedeki tüm özel ecza depolarının İlaç ve Eczacılık Dairesi denetiminde olduğunu kaydetti.

Bir gazetecinin, kıyıya vuran mülteci cesetlerinin ne yapılacağı sorusuna karşılık ise Bakan Besim, konu hakkındaki çalışmaların devam ettiğine işaret etti.


Benzer Haberler

Güneyden kuzey atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber

Tatar “KKTC Doğu Akdeniz’de huzur ve güvenin anahtarı”

TAK

Hekimler Sendikası’ndan 28 Nisan “Sağlıkçıya Şiddete Hayır Günü” mesajı

Voice Kıbrıs Haber

“RFA Cardigan Bay” ve “Jennifer” Gazze’ye gitmek üzere Güney Kıbrıs’tan yola çıktı

TAK

Doç. Dr. Arif Akkeleş hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber

13 kilo uyuşturucu ile yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber