FeaturedKIBRIS

“Açık konuşun sevgili Baybars”

CTP Milletvekili Doğuş Derya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Beyaz Kimlik uygulamasını da içeren yeni Vatandaşlık Yasası’nı” işaret ederek Ayşegül Baybars’a sorular yöneltti.
Derya’nın açıklaması şu şekilde:
“AÇIK KONUŞUN SEVGİLİ BAYBARS!
Ayşegül Baybars İçişleri Bakanlığı’nı devretmesinin hemen akabinde katıldığı bir TV programında “Beyaz Kimlik uygulamasını da içeren yeni Vatandaşlık Yasası’nın hazırlandığını ancak gerek 4’lü koalisyon döneminde, gerekse UBP ile ortaklıkta bunu geçiremediklerini , ortakların her defasında “zamanı değildir” dediğini aktardı.
Yani konuyu “aslında ben yaptım ama ortaklarımız kabul etmedi” demeye getirerek kendisinin ve partisinin mesuliyetini üzerinden atmaya çalıştı. Buradan sevgili Ayşegül’e çok açık bir şekilde soruyorum:
1) “Zamanı değildir” dediğini iddia ettiğiniz “ortaklar” kimlerdir?
2) 4’lü Koalisyon döneminde şahsen ne zaman Yurttaşlık Yasası’nı sormuş isem, “bittiydi, bitmediydi” şeklinde muğlak cevaplar almıştım. Bu bittiğini söylediğiniz Yurttaşlık Yasası’nın tamamlanma tarihi nedir?
3) HP’nin UBP ile hükümet kurmasının hemen ardından 28 Mayıs 2019 tarihinde katıldığınız bir TV Programında da aynı iddiayı öne sürmüş, sonrasında da “YURTTAŞLIK YASASI HAZIR, 1 YA DA 2 HAFTA İÇİNDE MECLİSE GÖNDERMİŞ OLURUZ ” demiştiniz. O günden itibaren 18 ay geçti! Niye göndermediniz?
4) Yurttaşlık Yasası ile ilgili bir adım atmaya niyetiniz var iseydi, bu Yasa’yı ille de TASLAK olarak Bakanlar Kurulu’ndan göndermek zorunda değildiniz. HP Grubunun veya diğer partilerden destek veren birçok vekilin de imzası ile ÖNERİ olarak vermeniz de mümkün idi. Niye vermediniz? Şimdi bir muhalefet partisi vekili olarak bitmiş olan o yasayı meclise getirecek misiniz?
Yurttaşlık Yasası’nı 1 ya da 2 hafta içinde meclise göndereceğinizi söylediğiniz günden itibaren sürekli olarak (geçen zamanı da hatırlatarak) Yasa’nın ne zaman gönderileceğini kamuoyu önünde sorguladım. Bir kere bile cevap vermediniz. Şimdi de çıkıp “ortaklar zamanı değil dediler” diyerek mesuliyeti başkalarına atıyorsunuz. “Cesaretim ve kararlılığım yoktu” demek yerine yine başkalarını suçluyorsunuz. Çıkın ve açık yüreklilikle kim, ne zaman engel çıkardı doğru düzgün söyleyin.”
Voice of the Island/SM

Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber