FeaturedKIBRIS

ABD’nin üçlü zirveye katılması konusunda açıklama

Kıbrıs Cumhuriyeti Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromu, ABD’nin, Kıbrıs Cumhuriyeti-Yunanistan-İsrail arasındaki üçlü zirveyi olumlu olarak değerlendirmesinin özel bir siyasi öneme sahip olduğunu belirtti.

Alithia gazetesi, Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromu’nun, ABD’nin üçlü zirveye katılması konusunda Rum Haber Ajansı’na yaptığı açıklamalara yer verdi.

Habere göre Prodromu, ABD’nin, Kıbrıs Cumhuriyeti-Yunanistan-İsrail’i, bölgedeki istikrar ve güvenlik garantisini teşkil ettiği yönünde değerlendirdiğini ve ABD’nin, üçlü zirveye kendi katılımıyla, bunu güçlendirmeyi istediğini belirtti.

ABD’nin aynı zamanda, jeopolitik alanda geliştirdikleri güvenlik denkleminin parçası olmayı istediğini de ifade eden Prodromu, bunun, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin geliştirdiği üçlü işbirlikleri içerisinde istikrar ve güvenlik dinamiğinin güvenirliliğini ortaya koyduğunu da söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun katılımıyla, İsrail’de 20 Mart’ta gerçekleştirilecek olan Kıbrıs Cumhuriyeti-Yunanistan-İsrail üçlü zirvesinden de söz eden Prodromu, zirve çerçevesinde, üç ülke devlet başkanının, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüşeceklerini ve bu şekilde Kıbrıs Cumhuriyeti-Yunanistan-İsrail-ABD arasında dörtlü bir görüşmeye sahip olacaklarını ifade etti.

Prodromu, böylelikle, İsrail’deki Büyükelçisi David Friedman aracılığıyla ABD’nin ilk kez temsil edildiği, Beerşeba’da geçtiğimiz Aralık ayında, gerçekleştirilen bir önceki üçlü zirvenin de geliştirileceğini kaydetti.

(TAK)



Benzer Haberler

Hasipoğlu “Sonuç alıcı zemin yaratmak için çaba harcıyoruz”

TAK

Pegasus’tan 1 euro’ya uçak bileti kampanyası

AA

CTP: “Bilimsellik ve çağdaşlıktan uzak uygulamaların eğitim sistemimizi etkilemesine izin verilmemelidir”

TAK

Yasadışı saç ekimi yapılan merkeze baskın!

Voice Kıbrıs Haber

20. Kıbrıs Tiyatro Festivali 17 Mayıs’ta perdelerini açıyor

TAK

2. Liselerarası Felsefe Olimpiyatları’nda ödüller dağıtıldı

TAK