FeaturedKIBRIS

ABD’li yetkili Kıbrıs’ta Gazze’ye deniz yardım koridoru konusunu görüştü

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Curtis Ried, “Kıbrıs’ın deniz yardım koridoru konseptine ilişkin verimli tartışmalar için” Kıbrıslı Rum ve İsrailli yetkililerle biraraya geldi.
ABD’nin Kıbrıs Büyükelçiliği cuma günü yaptığı basın açıklamasında, “ABD’nin Gazze‘deki sivillerin acil insani ihtiyaçlarını karşılamak için İsrail, Çin Halk Cumhuriyeti ve Birleşmiş Milletler dahil diğer ortaklarla çalışmaya kararlı olduğu” ifade edildi.
Ried görüşmelerde, Husilerin ticari gemiler dahil Kızıldeniz’deki deniz trafiğine pervasız ve hukuka aykırı saldırılarına karşı uluslararası toplumun tepkisini de ele aldı.
Büyükelçiliğin basın açıklamasında, saldırıların küresel ticarete ve deniz ulaşımı hak ve özgürlüklerine yönelik kabul edilemez bir tehdit oluşturduğu belirtildi.
Açıklamada, “Ried Kıbrıs Cumhuriyeti yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde, ABD-Kıbrıs Cumhuriyeti ikili ilişkilerinin gücü üzerinde durdu; iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik, güvenlik ve kişisel bağları derinleştirmeye devam etmenin yollarını araştırdı” denildi.
( Kaynak KHA)


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber