DÜNYAFeatured

ABD’den Suriye’deki kimyasal saldırıya ilişkin açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü HeatherNauert, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütünün (KSYÖ) Suriye’deki saldırıya ilişkin raporunu yayımlamasının ardından yaptığı açıklamada, “Suriye’de kimyasal silah kullananların hesap vermesi için elimizden geleni yapacağız.” ifadesini kullandı.

Sözcü Nauert, 4 Şubat’ta İdlib’inSarakib ilçesinde Esed rejimi tarafından yapılan kimyasal saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütünün Sarakib’de muhtemelen klor gazı kullanıldığının tespit edildiği yönündeki raporuna dikkati çeken HeatherNauert, “Kimyasal silah kullanımını en sert şekilde kınıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.
Nauert, açıklamada, “Başkan Donald Trump’ın da bahsettiği gibi bunlar ancak bir canavarın yapacağı işlerdir. Suriye’de kimyasal silah kullananların hesap vermesi için elimizden geleni yapacağız.” ifadesine yer verdi.
KSYÖ, Durum Tespit Misyonu (FFM) tarafından yapılan araştırma ve deneyler sonucunda 4 Şubat’ta, Sarakib ilçesinde muhtemelen klor gazı kullanıldığının tespit edildiğini açıklamıştı.


Benzer Haberler

Altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

NTV

Yargıtay Başkanı seçimi 33. turda da sonuçsuz kaldı

AA

Nöbetçi eczaneler (7 Mayıs 2024)

Voice Kıbrıs Haber

Emare olarak alınan maddenin analiz sonuçları bekleniyor!

Voice Kıbrıs Haber

Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü beton refüje çarpıp takla attı!

Voice Kıbrıs Haber

KTAMS: “30 Nisan itibariyle bir ailenin açlık sınırı 23 bin 559 TL”

Voice Kıbrıs Haber