FeaturedKIBRIS

ABD’den Güney Kıbrıs’a yaptırımlarla ilgili yeni liste

Rum basını, Rusya’ya uygulanan yaptırımlar çerçevesinde Kıbrıslı Rum özel ve tüzel kişileri yaptırım listesine alan ABD’nin dün yeni bir liste yayımlaması haberine geniş bir şekilde yer verdi.

Fileleftheros gazetesi “Yaptırımlar: Dağ Fare Doğurdu” başlıklı haberinde ABD’nin yeni yaptırım listesinde Güney Kıbrıs’ın mevcudiyetinin sınırlı olduğuna dikkati çekerek yeni listede sadece Güney Kıbrıs ile ilgili 4 tüzel kişinin bulunduğunu yazdı.

Listede yer alanların, hizmet sektöründe ciddi yan etkiye neden olacak çok sayıda müşteri ve çalışana sahip olmayan, ticari kuruluşlar olduğunu yazan gazete Amerikan Hazine Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren OFAC’ın açıkladığı verilere dayanarak listede “Aquila Capital Group, Huriya Private Cyprus Ltd, Huriya Private FZE LLE ve Robarin Ltd” isimli şirketlerin bulunduğunu yazdı.

Alithia gazetesi haberi “Alarm Geçersiz” başlığıyla aktarırken ABD’nin listesinde sadece Güney Kıbrıs’taki 3 şirketin dahil olduğunu belirtti.

Bahse konu listenin yayımlanmasından önce Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in yeni listede Güney Kıbrıs’tan özel ve tüzel kişilerin olacağı yönündeki açıklamasını anımsatan gazete listede sadece 3 şirketin yer aldığına dikkati çekti.

Gazete İngiltere’nin yaptırımlar listesine Kremlin ile bağlantılı 86 kişi, işletme ve devlet kuruluşlarının dahil olduğunu, bu listede merkezi Güney Kıbrıs’ta olan “FESCO” isimli tek bir şirketin yer aldığını da belirtti.

Politis gazetesi ise haberi “Yaptırımlar: Bu Kez Ucuz Kurtulduk” başlığıyla verirken, yaptırımlar listesinde yer alan şirketlerin Lefkoşa merkezli “Aquila Capital”, Strovolo merkezli “Huriya Private Cyprus Ltd”, Limasol merkezli “Robarin Ltd” olduğunu yazdı.

İngiltere kanadında ise denizcilik şirketi “FESCO’”ya yaptırım uygulanacağını yazan gazete gerek Kıbrıslıların gerekse se yabancı vatandaşların isimlerinin etkilenen şirketlerle ilişkilendirildiğini, bunlar arasında Kıbrıs pasaportu sahibi Rus Grachev’in de bulunduğunu belirtti.

-Hristodulidis

Politis gazetesine göre KNikos Hristodulidis, Kıbrıslı Rum Lider Larnaka’da yaptığı konuyla ilgili açıklamasında “kimseyi korumak için gelmediği” mesajını göndermek istediğini ifade etti.

Hristodulidis açıklamasında Rusya’ya uygulanan yaptırımları ihlal ederek ülkenin adında ve sanayisinde sorun yaratanlar hakkında hukuki yolun izleneceği söyledi.


Benzer Haberler

12. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Sahte pasaporttan tutuklanan karı koca mahkemeye çıkarıldı!

Voice Kıbrıs Haber

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

AA

Kıbrıs’ın Kanatları sergisi YDÜ’de yarın ziyarete açılacak

Voice Kıbrıs Haber

Lefke Polis Karakolu telefon hatları devre dışı kaldı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs mahkemelerinde ABD-Rusya gerilimi

TAK