FeaturedKIBRIS

ABD’den ‘6. Filo’ açıklaması

Akdeniz’de sondaj gerginliği ile ilgili 6.Filo Sözcüsü’nden açıklama geldi. Sözcü, “Biz ExxonMobil şirketi için değil tatbikat için bölgedeyiz.” dedi. 10’uncu parselde sondaj çalışmalarını yürütecek ABD’li Exxon Mobile enerji şirketine ait sondaj gemilerinin bölgede ABD donanmasına bağlı 6. Filo tarafından korunacağı iddia edilmişti. TC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yaşanan bu gerginlikle ilgili açıklamalarda bulunmuş ve iddialara yanıt vermişti. İşte haberin ayrıntıları…

Anadolu Ajansı’nın kaynaklarından edindiği bilgiye göre, ABD Deniz Kuvvetlerine ait savaş gemilerinin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerinde artış yaşanıyor.

Iwo Jima, New York ve Oak Hill amfibi gemilerinden oluşan grup, Libya’nın kuzeyinde yer alırken, Mount Whitney ve Carney gemileri de Orta Akdeniz’de bulunuyor. ABD donanmasına ait Warner denizaltısı ise Sicilya’nın doğusunda NATO denizaltı tatbikatına katılıyor.

Bunların yanı sıra Rusya’ya ait fırkateyn ve denizaltılar, Fransa’ya ait fırkateyn, amfibi gemi ve muhripler, İngiltere’ye ait Albion amfibi gemisi de Doğu Akdeniz’de görev almaya devam ediyor.

ABD Deniz Kuvvetlerine ait gemilerin Akdeniz’deki faaliyetleri, Yunanistan ve Güney Kıbrıs’taki basın tarafından Exxon Mobil’in 10. parselde yapmayı planladığı faaliyetle ilişkilendirilmeye çalışılıyor. Güvenlik kaynakları, yaratılmaya çalışılan bu hatalı algının Türk ve Rus medyasında da yer aldığını belirterek, “ABD Deniz Kuvvetlerinin 10. parsele yönelik sondaj çalışmalarına koruma sağlayacağı” yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

ABD’ye ait savaş gemilerinin planlı faaliyetleri dikkate alındığında bu hususun açık bir biçimde anlaşılacağına dikkat çeken yetkililer, bununla ilgili özellikle yanlış bir algının oluşturulmak istediğini bildirdi.


Benzer Haberler

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (30 Nisan 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Bugün sağanak bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK