DÜNYAFeatured

ABD: Seçimlerde azınlık oyu önemli

Amerika Birleşik Devletleri’nin yeni Başkanı için seçimler 3 Kasım’da yapılacak. Ancak resmi seçim, Seçim Kurulunun 538 üyesi arasında Aralık 2020’de yapılacak.

ABD, Virginia’daki George Mason Üniversitesi dekanı ve ABD siyaseti üzerine çeşitli çalışmaların yazarı olan Dr. Mark J. Rozell’e göre, adayların amacı genel halk oylamasından çok eyaletleri kazanmak.

Adaylardan birinin kazanan olabilmesi için 538 üyeden 270’inin güvence altına alınması gerekiyor, adayların hiçbiri gerekli yüzdeyi sağlayamazsa, Temsilciler Meclisi söz hakkına sahip olur, tabii bu hiçbir zaman hiçbir seçimde gerçekleşmedi.

İki parti, Cumhuriyetçiler ve Demokratlar söz konusu olduğunda, 2019 istatistiklerine göre, onları destekleyen seçmenler arasında önemli farklılıklar var. Örneğin, Cumhuriyetçi taraftarlar %90 beyaz, Hispanik değil, Demokratlar ise %70 beyazken Afrikalı-Amerikalılar ve Latinler gibi azınlıklar arasında daha fazla kabul görüyorlar.

Dolayısıyla, Donald Trump konusunda uzmanların söylediği gibi, mesele, azınlık seçmenleri arasındaki kayıplarını azaltmak.

Ipsos’un uluslararası ajans Reuters adına yaptığı bir ankette, Cumhuriyetçi aday Cumhurbaşkanı Donald Trump ve Demokrat eski başkan yardımcısı Joe Biden arasında Arizona ve Florida’da göğüs göğüse savaş yapıldığı görülüyor.

Bu anket, 3 Kasım seçimlerinde çok önemli bir rol oynadığı düşünülen altı eyaletteki (Wisconsin, Pennsylvania, Michigan, Kuzey Carolina, Florida ve Arizona) oy verme niyetine bakıyor.

Potansiyel seçmenlerin çevrimiçi yanıtlarına göre, Florida’da iki rakip aynı yüzdede (%47).
Arizona’da Biden, Trump’ın %46’sına kıyasla %47 ile önde. İki aday, seçmenlerin %4’ünün zaten oy kullandığı Kuzey Carolina’da %47 ile berabere kaldı. Biden, Michigan’da (%49’a karşı %44), Wisconsin’de (%48’e karşı %3) ve Pennsylvania’da (%49’a karşı %46) önde.

(Voice of the Island)


Benzer Haberler

Rusya’dan İngiltere’ye tehdit: Karşılık veririz

NTV

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Süratli araç kullanımına yönelik polis denetimleri sıklaştırıldı

TAK

Taçoy “Ülkenin daha iyi bir yönetime ihtiyacı var”

TAK

Trafik yüzünden çıkan kavgada 7 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Ombudsman Çevre Koruma Dairesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ni kusurlu buldu

TAK