FeaturedKIBRIS

ABD Kıbrıs Büyükelçisi Garber, Kapalı Maraş konusunda açıklama yaptı

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Kıbrıs Büyükelçisi Judith G. Garber, ülkesinin Türkiye ve Kıbrıs Türk liderliğinden Kapalı Maraş’la (Varoşa)ilgili açıklamalarını geri almasını istediğini bildirdi.

Kıbrıs Haber Ajansı’na göre Büyükelçi Garber cuma günü Güney Kıbrıs Temsilciler Meclisi Başkanı Annita Demetriou ile görüştü.

Büyükelçi Garber, ülkesinin Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik Birleşmiş Milletlerin müzakerelere başlanması çabalarını desteklediğini tekrarladı.

Kapalı Maraş’ın açılması konusunda Garber, ABD’nin Türkiye ve Kıbrıs Türk liderliğine bölgedeki faaliyetlerle ilgili açıklamalarını hemen geri alması çağrısı
yaptığını söyledi.

Demetriou “Bu girişimler uluslararası hukuk ihlali”
Demetriou’nun ABD’nin Kıbrıs sorunuyla ilgili destek ve ilkeli görüşünden, soruna çözüm bulma çabalarından dolayı duyduğu samimi minnettarlığı ifade ettiği belirtildi.

Annita Demetriou, Büyükelçiye, ABD’nin BM Güvenlik Konseyinin daimi bir üyesi olarak Mağusa ve UNFICYP’in görev süresinin yenilenmesiyle ilgili son görüşmelerdeki desteğinden dolayı teşekkür etti.

Türkiye ve Kıbrıs Türk liderliğinin Mağusa’da tellerle çevrili Varoşa bölgesini açmasıyla ilgili olarak Demetriou, bu girişimlerin uluslararası hukukun ve ilgili BM Güvenlik Konseyi kararlarının açık ihlali olduğunu, Kıbrıs’ta çözüm için müzakerelerin başlaması çabalarını baltaladığını aktardı.

İki yetkili görüşmelerinde, Kıbrıs ve ABD arasındaki ikili ilişkilerin gelişmesinden sözetti, bu ilişkilerin Doğu Akdeniz bölgesinde istikrarı sağlamaya yönelik ortak hedefler olduğuna işaret etti. Demetriou ve Garber, parlamento düzeyinde de ilişkileri geliştirmeye karar verdiler, iki ülke arasındaki işbirliğinin daha da artması üzerinde görüş alışverişinde bulundular.

(CNA)


Benzer Haberler

Erhürman “Göreceğimiz zarar, verdiğimiz zarara kıyasla daha fazla olacak”

Voice Kıbrıs Haber

Limasol’da olaylı paskalya gecesi… Maskeli gruplar yoldan geçen araçlara ve polislere molotofla saldırdı

TAK

Denetimlerde 1 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

En çok yağış 17 kilogram olarak kaydedildi!

TAK

Levent Şonya hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber

Tatar, Gambiya Cumhurbaşkanı ile görüştü

TAK