DÜNYA

ABD hükümetinin faaliyetleri 4 gün içinde durabilir

ABD Başkanı Joe Biden, hükümetin faaliyetlerinin kısmen durmasını önlemek amacıyla bugün Kongre’nin Demokrat ve Cumhuriyetçi liderleriyle bir araya gelecek.

ABD Başkanı Joe Biden, hükümetin faaliyetlerinin durmasını önlemek için bugün Kongre’nin Demokrat ve Cumhuriyetçi üyeleriyle bir araya gelecek.

Biden, ayrıca Ukrayna ve İsrail için yardım paketlerinin geçirilmesi yönünde Kongre liderlerine çağrı yapmayı planlıyor.

Eğer Kongre’de bir anlaşmaya varılamazsa hükümetin faaliyetleri dört gün içinde kısmen duracak.

1 Ekim’de başlayan mali yıl için Demokratların kontrolündeki Senato’nun çoğunluk lideri Chuck Schumer ve Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson yaklaşık iki ay önce 1,59 trilyon dolarlık bir kaynak üzerinde uzlaşmıştı.

Bu anlaşmaya rağmen Kongre, Temsilciler Meclisi’ni az bir çoğunlukla kontrol eden Cumhuriyetçiler arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle hükümeti finanse etme görevini yerine getiremedi.

HÜKÜMET 3 KEZ KAPANMANIN EŞİĞİNE GELDİ

Hükümet harcamaları tasarısı, Temsilciler Meclisi’ndeki aşırı muhafazakâr Cumhuriyetçilerin harcama kesintilerine yönelik talepleri nedeniyle gecikiyor. Temsilciler Meclisi’ndeki bir grup aşırı sağcı Cumhuriyetçi son altı ay içinde hükümeti üç kez kapanmanın ya da kısmi kapanmanın eşiğine getirdi.

Tarım ve ulaşımı denetleyen kurumlar için para içeren hükümet fonunun ilk kısmı Cuma gece yarısı sona ererken, Pentagon ve Dışişleri Bakanlığı da dahil olmak üzere bazı kurumlar için fon 8 Mart’ta sona erecek.

Schumer ve Johnson son günlerde karşılıklı suçlamalar yöneltiyorlar.

Schumer dün gazetecilere yaptığı açıklamada Demokratlar’ın hükümetin kapanmasını önlemek için her şeyi yaptığını söyledi.

Tarım ve ulaştırma kurumlarına yönelik kaynak Cuma gece yarısı sona erecek, Pentagon ve Dışişleri Bakanlığı da dahil olmak üzere bazı kurumlara yönelik kaynak ise 8 Mart’ta sona erecek.


Benzer Haberler

Rusya’dan İngiltere’ye tehdit: Karşılık veririz

NTV

Hamas ateşkes teklifini kabul etti!

NTV

Titanik filminin kaptanı hayatını kaybetti

Voice Kıbrıs Haber

ABD’den İsrail kararı: Sevkiyat durdu

AA

Netanyahu “Gazze’ye saldırıları sonlandırma talebini kabul etmeyeceğiz”

AA

İsrailliler yeniden sokaklara indi

AA