FeaturedKIBRIS

ABD güneye askeri eğitim sağlamayı düşünüyor

Amerika Birleşik Devletleri, (ABD) Kongre’nin tahsisine ve bildirimine bağlı olarak Kıbrıs’ın güneyine, 2021 Mali Yılında başlayacak Uluslararası Askeri Eğitim ve Öğretim (İMET) sağlamayı düşünüyor.

Lefkoşa’daki ABD Büyükelçiliği tarafından yapılan basın açıklamasında, IMET programının ABD’nin güvenlik yardımının bir ana unsuru olduğu, uzman askeri eğitim ve öğretim ile bölgesel istikrar ve savunma kapasitelerini teşvik ettiği kaydedildi.

Basın açıklamasında, “IMET’ uzman ve teknik kurslarla, uzman yapıyla müttefik ve dost ülkelerden öğrencilere, ABD askeri uygulama ve standartlarında değerli eğitim ve öğretim sağlıyor. IMET’in ulusal güvenlik çıkarlarımızın korunmasında uluslararası koalisyonların ve askeri ortaklıkların güçlendirilmesinde etkili anlamı olan hizmetler yapıyor. IMET önemli profesyonel ve kişisel ilişkilerin gelişmesini kolaylaştırıyor, ortak uluslararası sorunlarda ortak anlayışın gelişmesine yardımcı oluyor, o sorunlarla işbirliği içinde mücadele için gerekli ilişkileri teşvik ediyor” denildi.

ABD’nin Lefkoşa Büyükelçiliğinin basın açıklamasında, IMET’in Kıbrıs Kıbrıs Rum Hükümeti’ne sunduğu olanağın, Kıbrıs Rum Hükümeti’nin güvenlik ortaklığının güçlendirilmesini amaçlayan ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Doğu Akdeniz Stratejisi’yle, 2019 Doğu Akdeniz Güvenlik ve Enerji Ortaklığı politikasıyla bağlantılı olduğu vurgulandı.

Basın açıklamasının sonunda, “Kıbrıs Cumhuriyeti Doğu Akdeniz bölgesinde önemli bir ortaktır. Bölgesel istikrarı teşvik ederken ikili ilişkilerimizi derinleştirmeye devam etmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz” denildi.

(KHA)


Benzer Haberler

Piyasaların merakla beklediği veri açıklandı

AA

Çöplük alanda başlayan yangın rüzgarın etkisiyle geniş alana yayıldı!

Voice Kıbrıs Haber

AB’den Lübnan’a yönelik 1 milyar euroluk destek paketi

TAK

Fasulye ve elmalar imha edildi!

TAK

Türkiye’de nisan ayı enflasyonu belli oldu

AA

Holguin 7 Mayıs’ta Kıbrıs’a geliyor

TAK