FeaturedKIBRIS

ABD Dışişleri Bakanlığı İnsan Hakları 2022 raporu yayımlandı

ABD Dışişleri Bakanlığı İnsan Hakları 2022 raporu yayımlandı.

Raporda Kıbrıs’a da yer verildi . Raporda Kuzey Kıbrıs’taki insan hakları ile ilgili sorunlar ve ihlaller “Kıbrıslı Türklerin Yönettiği Bölge” başlığı altında yayınladı.

Kuzey Kıbrıs’ta en önemli insan hakları sorunları, ifade ve medya özgürlüğü üzerindeki ciddi kısıtlamalar olarak ortaya çıktı.
Ayrıca, sığınmacıların geri gönderilmesi, hükümetin ciddi yolsuzluk eylemleri, toplumsal cinsiyete dayalı şiddetin soruşturulmaması ve sorumlu tutulmaması, yabancı ev işçileri ve uluslararası öğrenciler dahil olmak üzere ulusal ve ırksal azınlıkların üyelerini hedef alan şiddet veya şiddet tehditlerini içeren suçlar ve insan ticareti konuları raporda yer aldı.
Raporda, yetkililerin , insan hakları ihlalleri ve yolsuzluk iddialarını soruşturmak için bazı adımlar attığı belirtildi. Bununla birlikte, konuyla ilgili ceza verilmediğine dair kanıtlar bulunduğu kaydedildi.

GÜNEY KIBRIS’TA BAŞLICA SORUN CEZAEVİ VE GÖZALTI MERKEZLERİ

Raporda 2022 yılı ile ilgili olarak Güney Kıbrıs’taki başlıca insan hakları sorunları, özellikle sığınmacılar için cezaevi ve gözaltı merkezlerindeki zorlu koşullar yer aldı.
Raporda ayrıca, sığınmacılarla ilgili sorunlar, sivil toplum kuruluşlarının örgütlenme özgürlüğüne ciddi müdahaleler, sığınmacıların geri gönderilmesi ve ulusal veya etnik azınlık üyelerini hedef alan şiddet veya tehdidi içeren suçlar gibi meseleler öne çıktı.
Raporda sınırlı sayıda vaka olmasına rağmen, Güney Kıbrıs’taki hükümetin insan hakları ihlalleri ve yolsuzluk eylemleriyle suçlanan yetkilileri soruşturmak, kovuşturmak ve cezalandırmak için bazı adımlar attığı bilgisi de yer aldı.


Benzer Haberler

Doç. Dr. Arif Akkeleş hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber

13 kilo uyuşturucu ile yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber

YDP Kurultayı’nda oylama yapılıyor… Sandıklar 20.00’de kapanacak

TAK

Hristodulidis “Türkiye’nin artık iki devleti değil egemen eşitliği desteklediği söylentileri doğru değil”

TAK

Von Der Leyen “Bütün AB Kıbrıs sorununda Güney Kıbrıs’ın tarafında”

TAK

Creditwest Bank 30. yılında ilkokul çocuklarına yönelik resim yarışması düzenliyor

Voice Kıbrıs Haber