FeaturedKIBRIS

“AB-Türkiye ilişkileri ile Kıbrıs sorunu açısından önemli bir durak olacak”

AB-Türkiye ilişkilerinin görüşülmesinin Ekim ayından Aralık ayına ertelendiği ve bu küçük değişikliğin Kıbrıs Rum Yönetimi’ni rahatsız etmediği belirtildi. Bununla birlikte yeni bir erteleme olasılığının var olmasının, Kıbrıs Rum Yönetimi’ni düşündürdüğü bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, Kıbrıs Rum Yönetimi için Aralık ayında olabilecek yeni bir ertelemenin korkutucu olduğunu ve böyle bir olasılığın akıllara getirilmek dahi istenmediğini kaydederek, bazı ülkelerin (Avusturya ile Macaristan) Avrupa Parlamentosu seçimi öncesinde Türkiye’ye yönelik herhangi bir eylemde bulunmaktaki isteksizliğinin, AB-Türkiye ilişkilerinin zamana yayılmasıyla sonuçlanabileceğini yazdı.

Gazete, Kıbrıs sorununun AB-Türkiye ilişkileriyle bağlanmasının ve Kıbrıs Rum Yönetimi’nin gerçekleştirdiği eylemlerin, Kıbrıs sorununa BM’den danışman atanması konusunda hareketlilik yaşanmasını sağladığını kaydetti. Haberde, bu durumun BM Genel Kurulu’ndaki görüşmelerde de gözlemlendiğini ve gerek AB kurumları, gerekse Avrupalı liderler tarafından BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e, danışman atanması konusunda olumlu yaklaşım sergilendiğini ifade edildi.

Gazete, bu gelişmenin Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis’i mutlu ettiğini ve Türkiye-AB ilişkilerinin görüşülmesinin Aralık ayına kaydırılmasının da, Türkiye’ye Kıbrıs sorunuyla ilgili jest yapmasına yönelik zaman tanıdığını yazdı.

Haberde, Aralık ayının AB-Türkiye ilişkileri ile Kıbrıs sorunu açısından “önemli bir durak” olacağına işaret edildi.



Benzer Haberler

Trafik denetimlerinde 3 sürücü tutuklandı, 43 araç trafikten men edildi

Voice Kıbrıs Haber

“Sıfır Atık Çöp Toplama Maratonu”, bugün 16.00’da Lefkoşa Sanayi Bölgesi’nde

Voice Kıbrıs Haber

Girne’de izinsiz alkol satan bar işletmecisine yasal işlem

Voice Kıbrıs Haber

Girne’de evinde kurusıkı tabanca bulunan kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Mağusa ve Girne’de uyuşturucu operasyonu: 7 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa’da adam öldürmeye teşebbüs: 1’i ağır yaralı, 2 kişi bıçaklandı

Voice Kıbrıs Haber