FeaturedKIBRIS

‘AB rekabet programlarından daha fazla fon toplamak önceliğimizdir’

Kıbrıs Cumhuriyeti Maliye Bakanı Harris Georgiades, Kıbrıs’ın güneyinin kapasitesini artırarak Avrupa Birliği (AB) rekabet programları havuzundan daha fazla fon toplamanın öncelikleri olduğunu, bunun ülkenin büyüme umutlarını artıracağını bildirdi.

AB Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği ve Avrupa Programları, Koordinasyon ve Kalkınma Genel Müdürlüğü’nün birlikte düzenledikleri bir etkinlikte konuşan Georgiades, AB rekabet programlarından daha fazla fon toplamanın, 2009-2014 döneminde Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Gayrı Safi Yurt İçi Hasılası’nın (GSYH) %11’ini yok eden mali sıkıntılarından sonra daha önemli hale geldiğini anlattı.

Harris Georgiades, Kıbrıs’ın her üye ülke için ayrılan AB fon programlarından %25 toplama oranıyla AB ortalamasının üzerine çıkmasının memnuniyet verici olduğunu, Kıbrıs’ın 2014-2020 dönemi için de AB rekabetçi programlarından toplam 300 milyon Euro toplama hedefinde olduğunu, bunun 171 milyon avrosunun kullanıldığını belirtti.

AB rekabetçi programlarından daha fazla fon toplayarak kapasiteyi artırmanın daha fazla gerektiğini, bunun Kıbrıs Cumhuriyeti’nin AB içerisinde katkı koyan ve alan devletler arasında durumunu daha iyileştireceğini kaydeden Georgiades, “Ben daha fazlasını başarabileceğimize inanıyorum. İşbirliği gücümüzü artırabiliriz ve bu şekilde büyüme umutlarımızı genişletebiliriz” şeklinde konuştu.

Etkinlikte konuşan AB Kıbrıs Cumhuriyeti Temsilciliği Başkanı Ierotheos Papadopoulos, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin 2014-2020 dönemi için rekabetçi fonlardan 300 milyon Euro toplama arzusunun hedefine ulaşacağını vurguladı.

Papadopoulos, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin AB fonlarını toplamada yukarılarda, AB ortalamasının üzerinde yer aldığını, bugüne kadar kendisine ayrılan toplam fonların %25’ini aldığını, şimdiki dönemde bu rakamın 1,3 milyarı bulduğunu duyurdu.

(CNA – Kıbrıs Haber Ajansı)


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber