ABFeaturedKIBRIS

AB Parlamentosu’nda Barış Pınarı Harekatı da görüşülecek

VOICE OF THE ISLAND adanın sesi olmaya devam ederken aynı zamanda Avrupa genelinde yapılan çalışmaları da yakından takip etmekte. Adanın sesi, sizin sesiniz, bir kez daha Strasburg AB parlamentosunu ziyaret ederek, sizler için Avrupa genelini ilgilendiren konuları dinleyerek sizlere aktarıyor.

21-24 Ekim tarihleri arasında parlamentoda görüşülecek olan konular arasından başlıklar aşağıdaki gibidir.

MEP’ler, Juncker Komisyonu tarafından bugün sabah, görev süresi boyunca yapılan işlerin stoklarını alacak.

AB milletvekilleri Ekim AB zirvesinin sonuçlarını tartışacak

Bu sabah milletvekilleri 17-18 Ekim tarihlerinde AB devlet veya hükümet başkanları toplantısının sonucunu alacaklar.

23 Ekim Çarşamba günü parlamento, 2020 AB yatırım bütçesin, görüşerek, gelecekteki Avrupa’ya bir köprü – Parlamento, iklim değişikliği, genç işsizliği, Erasmus, göç ve dış politikalara odaklanan gelecek yılki AB bütçesi üzerindeki konumunu kabul edecek.

Suriye’deki Türk askeri operasyonu hakkında tartışma ve oy kullanma başlığı altında, MEP’ler, 23 Ekim Çarşamba günü, Suriye’deki Türk askeri operasyonunun sonuçlarını tartışacak ve devamında perşembe günü oylamayla birlikte bir karar verilecek.

Denizdeki sığınmacıların kurtarılması hakkında MEP’ler dayanışma temelli bir sistem talep edilirken AB ve üye ülkeleri Akdeniz’deki arama kurtarma operasyonlarının süratle yönetilmesini sağlamalı; başlığı altında görüşme yapacaklar.

2020 sonuna kadar anlaşmasız Brexit’te AB’nin yararlanıcıları için AB fonu tutmayı planlıyor. İngiltere’deki araştırmacılar, öğrenciler ve çiftçiler, bugün oylanacak şartlar altında, anlaşma yapılmayan bir Brexit durumunda AB’den destek almaya devam edecekleri ifade edildi.

Anlaşmasız bir Brexit’te işlerini kaybedecek olan AB çalışanlarına maddi destek kapsamında MEP’ler, bugün oylamada, anlaşılmaz bir Brexit’ten etkilenen işçilere destek vermek üzere Avrupa Küreselleşme Uyum Fonunda yapılan değişiklikleri onaylamaya hazırlanıyor.

MEP’ler şiddetli sağ kanat aşırıcılığının tehlikelerini tartıştı – Doğu Almanya’daki bir sinagogun dışındaki son terör saldırısının ardından, MEP’ler 21 Ekim  Pazartesi günü yapılan genel tartışmada sağcı aşırılık yanlısı aşırılıkları tartıştılar.

(Voice of the Island)


Benzer Haberler

Geniş bir bölgede 5 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

BASS’tan Maliye Bakanlığı’na siyah çelenk

TAK

Borsa günü rekorlarla tamamladı

AA

5 kişinin karıştığı tecavüz olayında yeni gelişme!

Voice Kıbrıs Haber

Eylem “Okullarımızda 35 müdür muavini, ve 11 müdür eksik”

TAK

Altın fiyatları yatay seyrediyor

NTV