FeaturedKIBRIS

AB Konseyi toplantısı için Brüksel’e gitti

Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Nikos Christodoulides, 10-11 Aralık tarihlerinde yapılacak olan Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Genel İşler Konseyi toplantısına katılmak amacıyla pazar günü Brüksel’e gitti.

Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan basın açıklamasına göre, konsey toplantısında, Batı Balkanlar, Venezuela ve İran’daki durum da ele alınacak.

Christodoulides, pazartesi günü öğleyin Ukrayna Dışişleri Bakanı ile yapacağı çalışma yemeğinde, Avrupa Birliği’nin Afrika Birliği’yle işbirliği konusunda görüş alışverişinde bulunacağı, Ukrayna’daki son durumu ele alacağı belirtildi.

Konsey toplantısı çerçevesinde Dışişleri Bakanları, 2021-2027 Çok Yıllı Malı Çerçeve üzerinde müzakerelerin ilerlemesini gözden geçirecekler ve 13-14 Aralık’ta Avrupa Birliği’nin Göç, Tek Piyasa ve bir sonraki Çok Yıllı Mali Çerçeveyle ilgili olarak yapılacak Avrupa Konseyi Devlet Başkanları toplantısına sunmak üzere bir taslak hazırlayacaklar.

Christodoulides, pazartesi günü Avusturya Dışişleri Bakanı Karin Kneissl tarafından verilecek olan çalışma kahvaltısında Uluslararası Kızılhaç Başkanı Peter Maurer ile bir araya gelecek.

Dışişleri Bakanı daha sonra 1 Ocak 2019’da AB Konseyi Dönem Başkanlığı’nı üstlenecek olan Romanya’nın, Dışişleri Bakanı Teodor Meleșcanu ile görüşecek, salı günü ise Avrupa Halkın Partisi’nin (EPP) AB Dışişleri Bakanlarının bir toplantısına katılacak.

Nicos Christodoulides Brüksel’den sonra, ‘Avrupa’nın Geleceği’ konusunda 12 Aralık Çarşamba günü Avrupa Parlamentosu’nda bir konuşma yapacak olan Anastasiades’e eşlik etmek üzere Strasbourg’a geçecek.

(CNA – Kıbrıs Haber Ajansı)



Benzer Haberler

Maliye Bakanı Berova yarın Ankara’ya gidiyor

TAK

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplandı

TAK

Hız tespit kamerası cezalarının tebliği için ihaleye çıkıldı

Voice Kıbrıs Haber

“Race Fest” Cemsa’da yapıldı

Voice Kıbrıs Haber

Bakanlar Kurulu et ithalatına izin verdi ve vergi muafiyeti kararı aldı

TAK

İsias Otel bilir kişi raporu 9 Eylül Üniversitesi’nde

Voice Kıbrıs Haber